Kapitulacija Alenke Bratušek pred »bando tatov iz Evrope«

Thumbnail

»Sami smo si krivi, ker smo šli v Evropa, četud smo vedli, da ta banda laže al pa ropa,« so nekdaj prepevali v Stožicah in po včerajšnjem zaslišanju v Evropskem parlamentu se je Bratuškovi po tistih časih morda za trenutek stožilo. 

V prijetni družbi ideoloških somišljenikov se je Alenka Bratušek počutila domače, varno in sprejeto, medtem ko so jo v družbi kravatarjev iz Evropskega parlamenta verjetno prevevali povsem nasprotni občutki.

Limitirane sposobnosti pod evropskimi žarometi

V kamero ujeti zametki težko potlačenih solza in vihrav korak mimo novinarjev v zavetje zasebnosti pričajo o ranjenem dekletcu, nedoraslemu lastnim ambicijam in pričakovanjem. Padec s stratosfere, kamor je Alenko Bratušek, daleč nad domet njenih sposobnosti, ponesel val političnega oportunizma, je bil včeraj globok in boleč.

Padec s stratosfere, kamor je Alenko Bratušek, daleč nad domet njenih sposobnosti, ponesel val političnega oportunizma, je bil včeraj globok in boleč.

Na evropski sceni namreč ni servilnih novinarjev in učinkovitih spin doktorjev, ki bi sproti čistili spodrsljaje njene omejenosti. Alenkin talent je tako lahko zažarel v polni luči ter razsvetlil vse prisotne v bruseljski dvorani in pred TV zasloni. A izbruh tovrstne energije očitno ni bil tisto, kar so od kandidatke za energetski evro-resor pričakovali.

Morda so se po zaslišanju Alenke Bratušek v EP vendarle odprle oči še zadnjim, ki niso doumeli, da je umazana igra boja za oblast na čelo slovenske vlade in nato še v sam vrh evropske politike naplavila ljudi skrajno limitiranih sposobnosti. In ker se je navsezadnje z Bratuškovo blamirala vsa Slovenija, ne moremo mimo vprašanja, kako je vendar kaj takšnega mogoče ob vseh kompetentnih in strokovno usposobljenih ljudeh, ki jih pri nas vendarle ne manjka.

Odgovor je v samem bistvu vrednotnega ustroja slovenske družbe, skozi selekcijski proces katere je nagrajevano stremuštvo, komolčarstvo, oportunizem, egoizem …, medtem ko so sposobnost, načelnost, etičnost in dostojanstvo prej ovira kot prednost, sploh v politiki.

Se je Junckerju le posvetilo?

Slovenska levičarska duša je, ne glede na oportunizem, potreben za uspešne in dobro plačane evro-kariere, v sebi globoko protizahodna in protievropska.

Ob nepoznavanju področja in nekonkretnosti odgovorov je skupina Evropske ljudske stranke v uradni izjavi podvomila še v pristnost Alenkinih evropskih vrednot. EPP je spregledala globino slovenske levičarske duše. Ta je, ne glede na oportunizem, potreben za uspešne in dobro plačane evro-kariere, v sebi globoko protizahodna in protievropska.

Prav v tem pogledu je famozna stožiška manifestacija ob dnevu OF, kot je državni praznik na zaslišanju iskreno poimenovala Bratuškova, dragocen demonstrativni material pristnega domačega levičarstva. Zato je jasno, zakaj si Alenka svojega prepevanje Bandiere Rosse s strani »bande tatov iz Evrope« ni pustila očitati.

Se je predsedniku Evropske komisije Junckerju po zaslišanju njegove evro-komisarske kandidatke za energetiko vendarle posvetilo? Na sredin termin prestavljena seja odborov za okolje in energijo, na katerih bi sinoči morali podati oceno Alenkinega nastopa, kaže, da je iskrica razuma morda le preskočila.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja