Kaj ustvarjamo na Festivalu družin? (FOTO)

Thumbnail

Na Festivalu družin smo se v soboto zjutraj prebudili v čudovito jutro in pogledali v nebo, ki je bilo brez vsakega oblačka!

Kljub temu dopoldne ni bilo prevroče, za kar je poskrbel prijeten vetrič, ki kar redno pihlja po tem delu Poljanske doline. Skratka, idealno za sproščeno sobotno dopoldne, namenjeno predvsem ustvarjalnosti, malo pa tudi drugim igram in dejavnostim.

In kaj vse smo ustvarjali?

Izdelovali smo lesene metuljčke in se seznanili tudi, kako se izdelajo lesene kravate. Delavnico je pomagal pripraviti Herve le Roux iz skupnosti Iskreni, ki je tudi član skupnosti Barka. Po poklicu je mizar in v delavnici Barke redno ustvarja z osebami, ki živijo tam. Delavnica je pritegnila predvsem fante, našlo pa se je tudi kako dekle.

Veliko deklic in pa najmlajših se je odpravilo na kratek sprehod do obrežja Poljanske Sore, kjer so na čudoviti prodnati plaži mamice in dekleta iz skupnosti Iskreni (ki se družijo v skupini za dekleta 9+) pripravile delavnico poslikave kamnov. Deklice in nekateri fantje so se predali poslikavi kamnom, kar nekaj mamic in atijev z dojenčki pa je čas preprosto izrabilo za počitek na bregu Sore …

Pod šotorom pri velikem visoškem kozolcu je potekala delavnica risanja karikatur, ki jo je imel zdaj že redni gost Festivala družin, Boris Oblak. Podal je nekaj osnov risanja karikatur, nato pa tudi sam prijel za čopič oziroma poseben flomaster. In sledilo mu je tudi nekaj otrok …

Delavnica v pravem pomenu besede je potekala malo nad šotoriščem, ob robu gozda, kjer so se otroci lahko poigrali z bagrom in to čisto ta pravim! Pod budnim očesom izurjenih bageristov iz podjetja Topos Hotavlje so lahko celo preskusili, kako se bager upravlja. Tisti najmlajši, katerih ročice še niso dovolj zrele za preskus bageriranja, pa so povadili v bližnjem peskovniku.

Pod kozolcem pa delavnica druge vrste. Damjana Urh, priljubljena Miškolinka, je pripravila otroke do tega, da so zapeli in zaplesali …

Za nekatere fante je celodnevna delavnica: nogomet. 🙂 A tokrat se je našla tudi punca, ki jim je bila kos. 🙂

Na koncu dopoldneva pa zaslužen sladoled :).

Vabljeni, da pridete na Festival družin, jutri, v nedeljo, tudi vi! Morda pa že kar danes popoldne in zvečer? 🙂

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja