»Kaj nas čaka po poroki?«

Thumbnail

Pretekli vikend je za 17 parov zaročencev minil v znamenju intenzivne priprave na poroko. V Svetem Duhu pri Škofji Loki se je namreč odvil vikend e-priprave na zakon, ki ga že leta pripravlja iskreni.net.

Tri skupine e-priprave so program v petek začele s prepoznavanjem osebnih razlogov za poroko, ki jih ima vsak od zaročencev. To smo storili z iskanjem najpomembnejših argumentov, zakaj se odločiti za poroko. Pri tem smo se razloge iskali bodoči možje in žene posebej. Zanimivo je, da smo kljub zelo različnemu procesu iskanja prišli do zelo podobnih rezultatov. Naj vam zaupamo: glavna argumenta sta ljubezen in odnos z Bogom.

 

 

 

V soboto smo si najprej pobliže ogledali poročno obljubo. Le-ta je namreč, če je le vzamemo poglobljeno in zares, pravi recept za srečen zakon. Glavno besedo so imeli zaročenci sami, ki so imeli veliko časa, da si po parih zaupajo svoja doživljanja in hrepenenja za svoj zakon, nato pa smo si to podelili v skupinah.

 

 

 

Nadaljevali smo z razmišljanjem o zakonski zvestobi. Svoj pogled nanjo so predstavili s. Polonca, ena izmed duhovnih asistentov, ter eden od voditeljskih zakonskih parov. Pred kosilom pa smo se ustavili še ob vprašanju, kaj pomeni, da je zakonska zveza tudi zakrament.

 

 

 

Popoldne je zaznamovalo razmišljanje o spolnosti in ustvarjanju družine. Voditeljski zakonski pari so na kratko predstavili teologijo telesa oz. katoliški pogled na človekovo spolnost ter metodo naravnega načrtovanja družine. Spet so besedo dobili pari, ki so si izmenjali svoje misli najprej med seboj, nato pa še v skupinah.

 

 

 

In sobotni večer? Tega je sestavljala priprava drobnih presenečenj za svoje najdražje sveta maša ter prosti večer.

 

 

 

Ali ste vedeli, da zakonsko duhovnost lahko primerjamo kolesu? O njej smo govorili v nedeljo zjutraj. Svoje kolo zakonske duhovnosti je izdelal tudi vsak par zaročencev, po skupinah pa so izdelali vsaka svoj voz, ki jo je predstavljal. Za osebno in duhovno rast sta namreč skupnost ter občestvo izrednega pomena.

 

 

 

 

Po vsem tem več ni ostalo veliko časa. Izkoristili smo ga za kratko refleksijo vikenda ter za sveto mašo. Po okusnem zadnjem kosilu pa je bil že čas, da se vrnemo v domači vrvež vsakdanjega življenja.

 

 

In še kratka anekdota, ki je med vsemi prav gotovo požela največ smeha …
V soboto zjutraj voditeljski par predstavlja svoje doživljanje poročnega dne: »Pred poroko se nama je zdelo pomembno, da se nanjo tudi duhovno pripraviva, zato sva šla teden dni prej za cel teden na duhovne vaje …« Eden najmlajših spremljevalcev dogajanja, 2-letni Tevž, zatopljen v svoje skrbi in igro, ravno takrat na glas zavzdihne: »O-JOJ!« Očitno je teden dni duhovnih vaj malo predolga doba! 🙂

 

 

Foto: Matevž Cerar

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja