10 stvari, ki jih hči potrebuje od očeta?

Foto: Shutterstock

Očetova vloga je odločilna pri tem, v kakšno žensko bo odrasla njegova hči. Pustolovščina, ki zahteva čuječnost, prave odločitve in nekaj domišljije. Preberite 10 predlogov, ki bodo očetom pomagali pri njihovem poslanstvu.

Bloger Michael Mitchell je pripravil seznam stvari, ki jih hčerke potrebujejo od očetov in bodo utrdile njihove medsebojne vezi. Nekaj jih lahko preberete spodaj.

1. Bodite del njenega življenja.

Aktivno se zanimajte za svojo hčer in z njo preživljajte čas. Sodelujte pri njeni vzgoji in hobijih ter se zanimajte za stvari, ki jih počne. Hči potrebuje očeta v vsakem trenutku življenja, zato ne pustite letom, da zbežijo mimo vas.

2. Ljubite njeno mamo.

Z njeno mamo ravnajte spoštljivo in ljubeče ter ji tako v javnosti kot doma izkazujte svojo naklonjenost. Velika verjetnost obstaja, da se bo vaša hči, ko odraste, poročila z nekom, ki bo ravnal z njo tako, kot vi ravnate z njeno materjo. Dajte ji dober zgled.

3. Povejte ji, da je lepa.

Povejte ji to spet … in spet … in spet. Televizija, revije in reklame jo bodo poskušale prepričati o nasprotnem.

4. Plešite z njo.

Začnite, ko je dojenček! Ne čakajte njenega poročnega dne.

5. Objemite jo.

Redko katera stvar jokajočo deklico pomiri hitreje od očetove roke. Nikoli ne pozabite tega.

6. Molite zanjo in z njo.

Redno in s srcem. Bodite njen duhovni vodja, s katerim bo odkrivala Božjo ljubezen. Ne bojte se z njo pogovarjati o veri, življenju in načelih.

7. Namesto darila ji podarite doživetje.

Za rojstni dan ali kateri drug praznik se skupaj odpravita na dogodivščino, ki bo obema ostala v spominu.

8. Ne zamujajte.

Hči vsako popoldne željno pričakuje vaš povratek iz službe, ker si želi biti z vami. Ravno tako ne bodite odsotni na njen rojstni dan in druge pomembne dogodke. Čez deset let se ne bo spominjala, kakšno darilo ste ji prinesli, vedela bo le, ali ste bili ob njej.

9. Podpirajte jo.

Čeprav se ne boste vedno strinjali z njo, hči potrebuje občutek, da jo podpirate kot osebo in da ji boste vedno stali ob strani. Z vašo pomočjo bo krepila vero v lastne sposobnosti.

10. Dajte ji vedeti, da bo doma vedno dobrodošla.

Ne glede na vse. Zavedajte se, da bo kmalu prišel dan, ko bo odletela iz gnezda. Zato uživajte v trenutkih, ko je z vami.

Celoten seznam predlogov lahko preberete tukaj.

 

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja