Gregor Čušin na Festivalu družin: »Če imaš otroke, ni časa za krizo!« (FOTO)

Thumbnail

»Z ženo Melito sva poročena že 24 let in ker pravijo, da je v zakonu kriza na sedem let, sva torej že čez tri krize!« je v sebi lastnem hudomušnem slogu zbrane zakonce na petkovem večeru Festivala družin nagovoril Gregor Čušin.

No, pa je hitro svoje besede malo omilil in »priznal«, da – »hvalabogu in hvala Bogu« – kriz ni bilo veliko.

Spregovoril je o odprtosti do življenja, o daru, ki ga prejemamo iz Božjih rok in ki je dar tudi za trdnost zakona, kajti »če imaš otroke, časa za krizo ni« …

Bog ve, ali se je Čušin hecal ali mislil še kako resno? Pri njem nikoli ne veš :). 

Nagovora Gregorja Čušina sta se udeležila tudi njegova žena Melita in sin Matija Jošt. Melita mu je prisluhnila – je morda izvedela kaj novega? – Matija Jošt pa se mu je pridružil na odru in navdušil s svojim glasbenim nastopom.

Večerni program pa so imeli tudi otroci. Ravno prav so bili utrujeni in ravno prav še zvedavi, da so prisluhnili večeru pravljic.

Zanj je poskrbela Milena Miklavčič, znana publicistka in pisateljica, doma iz Poljanske doline, natančneje iz Žirov. Kako dobro ji teče beseda, lahko vidi vsak, ki prebira njena besedila (med drugim tudi na Domovini), tokrat pa smo videli, da ji dobro teče beseda tudi ob pripovedovanju pravljic.

Kako ji tudi ne bi, saj je babica štirim vnučkom oziroma vnukinjam! In pravi, da si mora vsak večer izmisliti novo pravljico :).

Petkovo popoldne na Festivalu družin je sicer zelo sproščeno. Dovolj je časa za postavljanje šotorov in igro. Ker še ni vseh družin (veliko jih pride tudi v soboto in nedeljo), je manjša vrsta za napihljivi grad in plezalno steno, kar vsekakot velja izrabiti!

Najlepše pa se je enostavno usesti dol in si vzeti čas zase … 

Za fante je najboljše ogrevanje nogomet. Tekma je bila silno zanimiva, tudi zaradi komentatorja, enega izmed očetov, ki je čisto »not padu«.

Veliko rok je bilo potrebnih, da je prvi dan Festivala družin uspel. Od tistih, ki so zaigrale na kitaro, da se je ustvarilo vzdušje, do tistih, ki so skrbele za igre in izposojo igrač, in tistih, ki so pripravile preprosto, a okusno večerjo … pa seveda mnogo nevidnih prizadevanj in skrbi vseh iz ekipe Iskreni, ki so za festival delali nekaj mesecev.

Naj vse to delo v tem vikendu obrodi obilen sad! 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja