Festival družin: prihajajo trije totalno vaši dnevi!

Thumbnail

Norišnica ob koncu šolskega leta: utrujeni otroci in izčrpani starši. Zaključevanje projektov in ocen … Tako smo zaposleni, da niti nimamo časa pomisliti na dopust. Ali morda na Festival družin … 🙂

Počitnice bodo, vsej gneči navkljub prav kmalu tu, veste? Že čez dober mesec!

In kar je še bolje – življenje se začne umirjati že kaka dva tedna prej. Tempo v šoli popusti, dnevi so sončni, otroci se lahko igrajo zunaj. In prav zato, tik preden nekatere družine “pobegnejo” na dopust, zadnji vikend pred koncem šole (17.-19. junij) pripravljamo Festival družin.

Naj bo ta vikend nagrada za otroke, ki so morali celo leto obiskovati vrtec, nagrada za šolarje, ki so že utrujeni od šolskega tempa; nagrada za mamice, ki so budno pazila kdaj ima kateri od otrok kakšno obveznost in kaj bo oblekel za v šolo in nagrada za očke, ki so že utrujeni od voženj …

Rojstni dan: 10 let Festivala družin

Ker letos praznujemo obletnico, bo program zeloooo bogat in pester. 

Dogajalo se bo vse polno reči, vaše “najtežje delo” v celem vikendu pa bo le to, da se boste odločili, česa se boste udeležili in česa ne: kaj bo očka raje prespal in česa mamica ne želi zamuditi. In katero živalico bo hčerka nujno morala božati (še enkrat) in na čem bo energijo “pokuril” vaš sine …

PETEK: UMIRJEN VSTOP

V petek si boste lahko že od prihoda dalje (takoj, ko si boste postavili svoj 3-dnevni domek, pri postavitvi katerega vam lahko pomagajo tudi naši prostovoljci) izposodili naše igrače: loparje, igre, hodulje … in se zabavali ob nerodnostih in uspehih. 

Fantje (in dekleta, ki bodo to želela) bodo odigrali nogometno tekmo, drugi bomo ustvarjali, tretji se bodo morda namočili v Krki. Pred večerjo nas bo pozdravil upokojeni nadškof Alojzij Uran, blagoslovil festival, požegnal našo hrano, pozneje pa bo na voljo tudi za spoved. 

Sledil bo koncert duhovne ritmične glasbe, po njem pa moški večer, ki je v nekaj letih postal izredno priljubljen. Očitno možje vendarle niso tako zaprti in jim sem in tja zelo ustreza spregovoriti kakšno konkretno besedo. 

SOBOTA: PESTRE ŠPORTNE AKTIVNOSTI IN ZA POVRHU: DRUŽINSKE SIVE CELICE S PAVLETOM RAVNOHRIBOM

Otroška predstava o praznovanju (čarovnici Aka in Eka), rajanje (Miškolinček), družinski pohod, štafetne igre, izposoja igrač in družabnih iger, Freerunning, zajčki, streljanje z lokom, učenje salse (za starše!) … vse to bo dodobra razgibalo naše telo.

Po kosilu si bomo ogledali nastop Gregorja Čušina, popoldne pa bo čas še za razgibavanje naših sivih celic. Povabili smo gospode, ki so 22 let ustvarjali legendarno oddajo Male sive celice, ki se od septembra dalje ne bo več nadaljevala v značilni podobi, ne z istimi avtorji. 

A prav za Festival družin bomo v malo spremenjeni različici ta kviz “častno” odigrali še zadnjič. Z istimi avtorji in istim voditeljem. 

V prihajajočih dneh vas bomo povabili k prijavi na tekmovanje. Ste v vaši družini pripravljeni na ta izziv? 

Večer bomo zaključili z družinsko veselico.

NEDELJA: ČAS ZA ŽUR, RAJANJE IN KULTURO

Nedeljo boste nekateri začeli z vožnjo proti Otočcu, drugi s pohodom, tretji s predstavo … Mnogo udeležencev vsako leto razveseli tudi družinska maša v najlepši katedrali – naravi.

Ves dan bomo skrbeli za različne glasbene okuse. Z nami bodo: Godba na pihala Novo mesto, Adi Smolar, prisluhnili bomo najbolj znanim opernim arijam, ki jih bo zapel priznani baritonist Zdravko Perger, zaigral nam bo Dejan Vunjak in ponovno združeni Pop Design.

Otroci si bodo lahko ogledali predstave: Maša in Medved: Medvedja Simfonija, pa Nerodna Avguština in čarovnika Gregorja, starši pa boste lahko prisluhnili odličnemu predavanju Mojce Vozel in zelo zanimivi okrogli mizi z naslovom Strasti v družini.

Ves dan bodo potekale številne delavnice za ustvarjanje in igro, streljanje z lokom, plezanje in zabava!

V nedeljo bodo z nami tudi sponzorji in tudi pri njih se dogaja vedno kaj zanimivega.

 

Tako, danes smo z vami podelili le nekaj tega, kar za vas pripravljamo na 10. Festivalu družin. Čimprej se PRIJAVITE in si rezervirajte vikend med 17. in 19. junijem

Kar je najboljše: do Festivala je vendarle še skoraj cel mesec in že zdaj pester program bomo le še dopolnili in nadgradili!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja