Čisto posebna postna spodbuda za ženske, ki bo navdušila moške

Foto: Canva

V dneh pred začetkom posta smo preplavljeni z najrazličnejšimi postnimi spodbudami. Nekatere so naravnane duhovno, druge ciljajo na zakonce ali mlade, tretje so tehnološko napredne. Marsikatera je odlična, težava je le, da jih je preveč in da se v množici dobrih sklepov hitro izgubimo. Zato vam – malo za šalo, precej pa zares – predstavljamo čisto posebno postno spodbudo, ki bo zajamčeno poživila vaš zakonski odnos!

Osnova posta je enostavna: več molitve, odpoved (post od hrane, lahko pa se odpovedujemo tudi družabnim omrežjem, opravljanju, pretirani uporabi ekranov, pornografiji, alkoholu in ostalemu, kar nam jemlje svobodo). Ter seveda dobra dela. Zakonci imamo za to obilo priložnosti v lastnem zakonu. Post je odličen čas, da drugega zavestno postavimo v prvi plan.

Post je odličen čas, da drugega zavestno postavimo v prvi plan.

Konkretna in uresničljiva naloga

Morda ste si kdaj zastavili postni sklep v slogu: do moža bom bolj spoštljiva. Ali: ne bom negodovala, če bo mož stvari opravil po svoje. Jaz sem si. Večkrat. Težava je v tem, da se na sklep spomnim šele zvečer, ko ugotovim, da mi spet ni uspelo – vsaj ne tako, kot bi si želela. Urjenje spoštljive drže je tek na dolge proge, zato štirideset dni pač ne zadostuje. V resnici se je zanjo treba truditi, »dokler naju smrt ne loči«.

Namesto neoprijemljivih odločitev zato predlagamo čisto konkreten postni sklep. Dobrodošel je tudi izven postnega časa, vendar je pepelnična sreda dober začetek. Ni ga težko izvesti. Zanj ne potrebujemo veliko časa. Ne zahteva izjemno močne volje ali super sposobnosti. Zgolj nekaj ljubezni do sozakonca. Bo pa zajamčeno poživil vaš zakonski odnos.

Po letih skupnega življenja radi pozabimo, da je zakonska harmonija sestavljena iz majhnih konkretnih dejanj, s katerimi izkazujemo ljubezen in naklonjenost.

Žene, bodite pobudnice spolnega odnosa

Drage dame, v letošnjem postu predlagamo, da enkrat na teden ve daste pobudo za spolni odnos. Čeprav to ni pravilo, so v večini zakonov vendarle moški tisti, ki imajo večjo spolno željo in si spolnosti želijo pogosteje. Zato večina moških ženino pobudo doživlja kot velik izraz ljubezni. Ob njej se počutijo zaželeni, vredni in napolnjeni z moško energijo. Žene, ki si želijo nežnosti in to tudi pokažejo, so sanje večine mož. Če niste prepričane, preverite!

Spodbuda je čisto enostavna: enkrat tedensko naj bo žena tista, ki da pobudo za spolni odnos. Naj to ne bo kljukica na seznamu, ampak resnično posvečeni čas za združitev s svojim dragim. Morda bo treba ta »enkrat tedensko« prilagoditi zaradi dojenčka, bolezni ali uporabe NND. Ampak saj razumete poanto – žena je tista, ki si rezervira čas, energijo in voljo ter svojemu možu to tudi pokaže. In to ne le enkrat mesečno!

Večina moških ženino pobudo za spolnost doživlja kot velik izraz ljubezni. Ob njej se počutijo zaželeni, vredni in napolnjeni z moško energijo.

Verzija za može: prevzemite ženino opravilo

Če vas bodo žene ves postni čas razvajale, bo naslednja naloga mala malica. Enkrat tedensko si vzemite čas in se lotite opravila, ki ga običajno opravi vaša žena. Pri tem verjamemo, da kot odgovoren in zrel moški že zdaj vsak dan prevzamete svoj del gospodinjskih in družinskih obveznosti. Zato predlog vsekakor NE napeljuje na to, da tedensko opravite samo eno stvar.

Ne, v postu si vzemite čas, da enkrat na teden poleg svojih zadolžitev opravite še eno delo, ki bi ga drugače žena. Samoiniciativno, drugače ne šteje! Lahko na primer počistite kuhinjo, skuhate kosilo, posesate stanovanje … Če se boste od časa do časa spomnili in ji prinesli še šopek rož ali njeno najljubšo čokolado, pa bo zakonska idila skoraj popolna. 🙂

Po letih skupnega življenja radi pozabimo, da je zakonska harmonija sestavljena iz majhnih konkretnih dejanj, s katerimi izkazujemo ljubezen in naklonjenost. Zato izstopimo iz ustaljenega ritma in načrtno naredimo nekaj, za kar vemo, da bo našemu možu ali ženi narisalo nasmešek na obraz. Letošnji post je krasna priložnost za kakšen čisto konkreten sklep.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

  1. Ma,čudno da niste dali pobude za post tudi pri seksu. 😉
    Muslimani tudi ne smejo v njihovem postnem mesecu od jutra do večera ali kako je že;)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja