Biti vodja donacijske akcije

Foto: Christin Hume/Unsplash

Biti vodja donacijske akcije je velika odgovornost in hkrati tudi izjemna čast. Sama akcija traja relativno malo časa, a pomeni izjemno pomemben temelj delovanja v prihodnjem letu.

Sredstva, ki jih bomo zbrali v letošnjem decembru, bomo namreč v letu 2023 vložili v obstoj ter nadgradnjo obstoječih delavnic in skupin ter razvoj novih. Eno novost je Urška Petač, vodja programov Iskreni, že omenila v zadnjem Iskrenku, in sicer tečaj “digitalnega čiščenja” oz. digitalnega minimalizma. Ekipa portala iskreni.net prav tako načrtuje nove zanimive, koristne in poučne vsebine v različnih formatih: članki, video oddaje, podkasti

Vse to seveda terja čas in denar. Pri slednjem bomo veseli vaše podpore. Čeprav nam pri izvedbi vsega zgoraj naštetega pomaga veliko entuziastov, pa določenih stroškov izvedbe delavnic in skupin tudi s kotizacijami ne moremo v celoti pokriti, če ne dvignemo njihove cene.

Ker si želimo, da delavnice ostanejo dostopne čim širšemu krogu ljudi, vsako leto decembra izvedemo donacijsko akcijo. V tem času nas s svojimi velikodušnimi darovi vedno znova presenetite: z obilico toplih in spodbudnih besed, z molitvijo, mnogi od vas pa tudi z donacijo.

Tudi letos ni drugače

V treh tednih smo zbrali 24.113 € oz. 43 %* našega cilja, zneski donacij pa se gibljejo od nekaj evrov pa tja do nekaj sto evrov. Kot sva z Urško, vodjo programov Zavoda Iskreni, že zapisali: Vsak evro šteje! In za prav vsakega smo izjemno hvaležni ter počaščeni, da ste nam ga zaupali – nadvse se bomo potrudili, da bodo zbrana sredstva odlična naložba za mlade, pare in družine ter posameznike. 

Do konca leta nas loči le še dober teden, zato bomo izjemno veseli vaše podpore in pomoči, da skupaj dosežemo zastavljeni cilj! Verjamemo, da nam bo s skupnimi močmi uspelo, če vsak od nas prispeva po svojih zmožnostih. 

Hvala vsem 452 donatorjem, ki ste nas že podprli s svojim darom. In hvala vsem tistim, ki nas še boste. Veseli bomo tudi vašega priporočila prijateljem in znancem. 

*Stanje v času nastanka tega zapisa; trenutno stanje lahko spremljate prek donacijskega metra na iskreni.net.

Vaša vprašanja o donacijski akciji, naši odgovori

Pri zbiranju sredstev, kot je v primeru naše donacijske akcije, se donatorji sprašujete, komu oz. v kakšen namen bo denar v resnici namenjen. In prav je tako. Zato naj vam v nadaljevanju odgovorim na nekaj vprašanj, ki smo jih dobili v preteklih 14 dneh.

1. Kaj točno naredite z zbranim denarjem?

  • 15 % zbranega denarja takoj namenimo podpornemu skladu, s pomočjo katerega (so)financiramo terapije v Terapevtskem centru Iskreni ter udeležbo na delavnicah, seminarjih, skupinah in drugih naših programih tistim osebam, ki si tega sicer zaradi finančne stiske ne bi mogle privoščiti.
  • Del sredstev namenimo za prilagoditev obstoječih delavnic trenutnim razmeram ter razvoju novih. Trenutno na primer ožja ekipa s skupino prostovoljcev izvaja testno različico delavnice digitalnega čiščenja oz. digitalnega minimalizma, ki bo predvidoma na voljo v prihodnjem letu. 
  • Del sredstev namenimo za vodenje in koordinacijo izvedbe programov, ki jih nudimo.

2. Zakaj zbirate donacije, če pa ste ravno letos dobili ogromno denarja od dr. Štrancarja?

Drži, da je dr. Štrancar aprila 2022 investiral milijon evrov, a je ta investicija namenjena razvoju pluralnosti medijev v Sloveniji – konkretno podjetju MediaInvest, d. o. o., in ne Zavodu Iskreni in njegovemu delovanju. 

Z investiranim denarjem tako ne upravlja Zavod Iskreni, ampak družba MediaInvest, d. o. o., ki je odkupila Domovino, letošnjo jesen pa še Drugi svet, d. o. o., Časnik, d. o. o., in bo uresničevala krepitev medijske pluralnosti v Sloveniji.

Zavod Iskreni je tako še vedno v celoti odvisen od donacij in kotizacij.

3. Ali lahko doniram kot podjetje?

Seveda, zelo smo veseli tudi donacij podjetij. 

Donirate lahko na isti način kot fizične osebe: z neposrednim nakazilom (podatki v nadaljevanju) ali prek spletnega obrazca, kjer je omogočeno tudi plačilo s kreditno kartico.

Lahko pa kot podjetje z Zavodom Iskreni sklenete donacijsko pogodbo. Če želite donirati na ta način, nam pišite na [email protected], da uredimo vse potrebno. 

ZAVOD ISKRENI, Zavod za kulturo življenja
Cesta v Log 11
1351 Brezovica pri Ljubljani

 

TRR: SI56 2900 0005 1138 645
IBAN: BACXSI22
Koda namena: CHAR 
Namen: Decembrska donacijska akcija 2022
Sklic: SI00 1001-2022

4. Ali lahko iz svoje donacije namenim večji delež (torej več kot 15 %) v podporni sklad?

Če želite, da je odstotek vaše donacije Zavodu Iskreni, ki ga namenimo za podporni sklad, večji od 15 %, nam to sporočite na [email protected].

5. Kdo je upravičen do sredstev podpornega sklada?

Več informacij najdete na spletni strani Podpornega sklada.

6. Lahko Zavod Iskreni podprem še kako drugače?

Do konca decembra lahko še vedno oddate tudi obrazec za namenitev dela dohodnine Zavodu Iskreni. To vas nič ne stane, postopek pa je nadvse enostaven in vam vzame le 81 sekund – smo preverili. 😉

NAMENITE NAM DOHODNINO

Dodaten način, kako nam poleg donacije in namenitve dohodnine še lahko pomagate, pa je, da naše delo in vrednote predstavite prijateljem in znancem (ter tudi njih povabite k donaciji). 

Iz srca hvala!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja