Od česa živimo?

»Zbiranje donacij ni odgovor na krizo. Je način oznanjanja naše vizije in vabljenja drugih k poslanstvu, ki ga imamo,« je v knjigi Duhovnost zbiranja sredstev zapisal Henri Nouwen. In prav to, da bi naši donatorji obenem postali tudi naši sodelavci, je naš glavni motiv pri nagovarjanju ljudi k podpori.

Ko smo leta 2009 začeli s sistematičnim zbiranjem donacij, je bila donacijska miselnost v Sloveniji še zelo v povojih. Že dolgo je bilo zbiranje donacij sicer navzoče na področju humanitarnih dejavnosti, ni pa bilo običajno, da bi ljudje svojo donacijo namenili organizaciji, ki deluje predvsem na področju preventive. Za nevladne organizacije naj bi – kako ironično – skrbela predvsem država preko razpisov.

Odločitev, da vam zaupamo …

Vendar pa se je kmalu pokazalo, da iz takšnih ali drugačnih razlogov na sredstva iz državnih razpisov težko Dobro opravljeno delo, ki je za naše uporabnike koristno in potrebno, donatorji znajo ceniti in tudi finančno podpreti.računamo v taki meri, ki bi zagotavljala nemoteno delovanje in razvoj našega dela, zato smo sprejeli strateško odločitev, da bo naš temeljni vir financiranja zbiranje donacij med posamezniki in družinami, ki so tudi sicer naša ciljna publika.

V tem času smo se veliko naučili. Skoraj pri vsaki donacijski akciji smo poskusili kaj novega, da bi donatorjem prišli še bolj naproti. Še posebej nas veseli, da smo uspeli vplivati na miselnost, da zbiranje donacij ni primerno samo za humanitarne namene, opažamo pa, da nas nekatere sorodne organizacije tudi že posnemajo.

Na prvi pogled se zdi zanašanje na donacije precej negotov vir financiranja. Vendar pa ima odvisnost od donatorjev tudi pomembne prednosti. Donacijske akcije nam vsakič znova nastavljajo ogledalo. Dobro opravljeno Če nas torej kdo vpraša, od česa živimo, je naš odgovor, da od darov dobrih ljudi.delo, ki je za naše uporabnike koristno in potrebno, donatorji znajo ceniti in tudi finančno podpreti. Na drugi strani pa, če smo kje zašli in kakšno stvar opravili slabo, se to kaj hitro pozna tudi pri zbranih sredstvih. Obenem pa pri mnogih donatorjih opažamo, da so postali naši sodelavci tudi na drugačen način. Ljudje, ki so nas podprli z donacijami, so namreč postali veliko bolj povezani s poslanstvom dela za družine in ga tudi sami, v svojem okolju, začeli globlje živeti.

Če nas torej kdo vpraša, od česa živimo, je naš odgovor, da od darov dobrih ljudi. Zato se želim prav vsakomur še enkrat zahvaliti. Hvala, dragi donatorji, da nas podpirate in znate ceniti naše delo!

Od trgovine …

Ko smo se leta 2014 preselili v nove prostore na Nazorjevi ulici v Ljubljani, pa je hitro vzklila tudi ideja, da bi odprli trgovino. Škoda se nam je namreč zdelo, da bi v prostorih sredi mesta imeli samo pisarno, zato smo se odločili, da bomo uredili tudi prodajni kotiček. Tako smo konec leta 2014 odprli trgovino Iskreni. Čez dve leti, konec leta 2016, pa zagnali še spletno trgovino Iskreni.

S trgovino Iskreni si želimo v prihodnje konkretneje podpirati delo za zakonce in družine, kar je naše osnovno poslanstvo. Prihodki, ki jih ustvarimo s trgovino, trenutno sicer še niso taki, da bi predstavljali pomemben delež pri kritju stroškov delovanja zavoda Iskreni. Glede na rast prodaje pa lahko pričakujemo, da se bo to v kratkem zgodilo.

 

Za trgovino Iskreni pa imamo še eno željo, in sicer, da bi družinam ponudili izdelke, ki bi resnično bogatili njihovo življenje in jim koristili. Pa naj gre za dobre knjige za otroke in odrasle, lepa in uporabna oblačila za malčke, naravne izdelke za ženske, zabavne družabne igre ali kakovostno glasbo na zgoščenkah in druga darila.

Ob prenovi spletne trgovine, ki bo končana v prihodnjih tednih, pa bomo na portalu iskreni.net predstaviti tudi t. i. »trgovino z zgodbo«, ki bo produkte, namenjene družinam, predstavila prek konkretne izkušnje posameznih družin.

… do založništva

V povezavi s trgovino pa poskušamo zakonce in družine nagovarjati še na en način. Gre za izdajanje dobrih knjig. Našo prvo knjigo, Čušinovo Vito Doloroso, smo izdali spomladi in naleteli na zelo dober odziv, saj je bila po dveh mesecih razprodana. Knjiga Čudovita princesa, ki jo je za deklice, ki vstopajo v puberteto, napisala Maja Vovk, pa izide prihodnji teden. Z založništvom smo se sicer začeli ukvarjati šele pred kratkim in se moramo še marsičesa naučiti. Prepričani pa smo, da lahko na ta način obogatimo udeležence naših programov in bralce naših portalov, pa tudi vse druge, ki jim zakon in družina veliko pomenita.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja