Alenka Rebula na Festivalu družin: »Samostojnost je vrlina, ki ženskam pomaga, da živijo, a v njej niso bile vzgajane« (FOTO)

Thumbnail

Osrednja točka sobotnega popoldanskega programa za starše na 12. Festivalu družin je bilo predavanje Alenke Rebula, priljubljene avtorice in predavateljice na področju osebnostne rasti, predvsem za ženske in mame.

Predavanje z naslovom »Brez slabe vesti« je tako bilo namenjeno predvsem mamam. Očetje so bili ta čas povabljeni k aktivni igri z otroki v skavtskem duhu, pa vendar je tudi nekaj očetov prisluhnilo Rebulovi.

Alenka Rebula je poslušalke pritegnila s svojo občutljivostjo za dogajanje v ženskem srcu. Spodbudila jih je k poti poslušanja svojega notranjega glasu, ki naj ga vzamejo kot sogovornika, k učenju spremljanja svojih občutkov in odločitvi poskrbeti zase.

Žal ženske pogosto svojega notranjega glasu ne dojemajo kot sogovornika, je opozorila Rebulova. Namesto tega notranji glas doživljajo, kot bi bile v sodni dvorani, v prostoru nenehnega obtoževanje in branjenja.

Notranji glas v ženskah je pogosto razpet med tožilca in odvetnika (ki brani). Manjka pa ženskam sodnik, pravičen sodnik, tisti glas, ki bi vzel v poštev vse, kar se ženski dogaja in odločil o neki pravični rešitvi.

Ženski je položaj sodnika tuj, pogosto jo tudi nihče ne povabi, da odloča, presoja, ji ne daje pri tem primerne podpore. Večina žensk se na zaveda, da ima ne notranji odpor proti samostojnosti in odločanju, zato se ženske pogosto jezijo, malo pa so pripravljene vstopiti v vlogo tistega, ki odloča.

Je pa to zelo pomembno za žensko, če želi poskrbeti zase in prenehati hoditi po poti »stiskanja zob za druge«, ne glede na ceno, ki jo ženska s tem plačuje.

Alenka Rebula je v svojem bogatem predavanju podala še veliko zanimivih misli in spodnudnih opažanj za ženske in mame današnjega časa, a na tem mestu ni prostora za vse, lahko pa si v roke vzamete katero od njenih knjig.


Sobotno popoldne na Festivalu družin je bilo sicer zelo pestro in pa po dopoldanskih ustvarjalnih dejavnostih tudi bolj dinamično.

Znova nas je navdušil Gregor Čušin, ki je tokrat prišel s celotno družino (no, le najstarejša hčerka je manjkala). Šlo je za zgodovinski dogodek, saj je Gregor prvič nastopil z družinskim spremljevalnim bendom, ki ga je hudomušno poimenoval »Stranski učinki«.

Gregor je nastopil s predstavo »Nepopolne rime (zverzirane zgodbe stare zaveze)«, ki v preprostih verzih na zabaven način podajajo svetopisemske zgodbe. Začeli smo s stvarjenjem in prišli do Abrahama, Gregor pa je obljubil, da naslednje leto pridemo vsaj do Mojzesa :).

Otroci so popodne izrabili za igro. In imeli pri tem obilo možnosti :).

V nogometu so se tokrat pomerili očetje …

… celotne družine pa v priljubljenih Družinskih sivih celicah.

Za začetek in konec popoldneva pa seveda okrepčilo … in tudi kratek počitek.

In za konec dneva še družinsko rajanje, za katerega so poskrbeli Odkloplen Grega in LooBEzND.

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja