Adventne minute za družino: »Velike reči mi je storil On, ki je mogočen.«

Foto: Unsplash

Zbrani ob adventnem venčku molimo …
V molitev vstopimo z znamenjem križa in izbrano pesmijo:
“V imenu Očeta in Sina …”

Iz svetega evangelija po Luku (Lk 1,46-56)

 

Tisti čas je Marija rekla: »Moja duša poveličuje Gospoda in moj duh se raduje v Bogu, mojem Zveličarju. Zakaj ozrl se je na nizkost svoje dekle. Glej, blagrovali me bodo odslej vsi rodovi. Zakaj velike reči mi je storil On, ki je mogočen in je njegovo ime sveto. Od roda do roda traja njegovo usmiljenje njim, ki mu v strahu služijo. Moč je skazal s svojo roko, razkropil je nje, ki so napuhnjenih misli.

Mogočne je vrgel s prestola in povišal je nizke. Lačne je napolnil z dobrotami in bogate je odpustil prazne. Sprejel je svojega služabnika Izraela in se spomnil usmiljenja – kakor je govoril našim očetom – do Abrahama in njegovega roda na veke.« Marija pa je ostala pri Elizabeti nekako tri mesece, potem se je vrnila na svoj dom.

Če želite, lahko po prebranem odlomku pustite, da Božja beseda nekaj minut odmeva v vas in si potem med seboj podelite, kaj vas je nagovorilo.

Jezus, premalokrat se zavedam darila, ki nam ga je dala tvoja mama, ko je Bogu prepustila načrtovanje svojega življenja, svoje prihodnosti. Še težje pa vidim darilo, ki ga je s tem prejela sama. V prvi vrsti tebe, Odrešenika, po katerem je judovsko ljudstvo hrepenelo cela stoletja, a še pomembneje, otroka, ki mu je dala prostor v svojem telesu in v svojem srcu in mu je darovala svoj čas in svojo ljubezen, ko ga je vzgajala skupaj s svetim Jožefom. Prosim te, pomagaj nam videti darove, ki nam jih poklanjaš v tako veliki meri, da jih včasih sploh ne zmoremo zaobjeti in razumeti in se nam zdijo samoumevni in vsakdanji. Naj bodo naša srca odprta tvoji ljubezni in naj bo v naših načrtih vedno prostor za tvoje delovanje in mogočne reči, za katere si marsikdaj niti ne upamo prositi.

 

 

 

 

 

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja