Adventne minute za družino: »Blagor ji, ki je verovala; zakaj spolnilo se bo, kar ji je povedal Gospod!«

Zbrani ob adventnem venčku molimo …
V molitev vstopimo z znamenjem križa in izbrano pesmijo:
“V imenu Očeta in Sina …”

Iz svetega evangelija po Luku (Lk 1,39-45)

 

Tiste dni je Marija vstala in hitro šla v gore, v mesto na Judovem. Stopila je v Zaharijevo hišo in pozdravila Elizabeto. Ko je Elizabeta slišala Marijin pozdrav, je poskočilo dete v njenem telesu; in Elizabeta je bila napolnjena s Svetim Duhom in je vzkliknila z močnim glasom: »Blagoslovljena ti med ženami in blagoslovljen sad tvojega telesa! In od kod meni to, da pride k meni mati mojega Gospoda? Glej, ko je prišel glas tvojega pozdrava do mojih ušes, je od veselja poskočilo dete v mojem telesu. Blagor ji, ki je verovala; zakaj spolnilo se bo, kar ji je povedal Gospod!«

Če želite, lahko po prebranem odlomku pustite, da Božja beseda nekaj minut odmeva v vas in si potem med seboj podelite, kaj vas je nagovorilo.

Jezus, vsake toliko časa se mi zgodi, da doživim nekaj neizmerno lepega, kar me presune tako toplo in močno, da najprej sploh ne morem verjeti, da je res. Šele ko srečam srčno prijateljico, s katero lahko delim ta dogodek, v meni končno eksplodira veselje. Kot Elizabeta, ki se v sebi potihem veseli otročička, ki si ga želi že celo življenje, navzven pa lahko veselje nad nosečnostjo izrazi šele, ko pride k njej Marija, s katero lahko podeli ta presežek radosti, ki ga čuti. Hvala ti, Gospod, ker si nas tako čudovito ustvaril, da je naša sreča toliko bolj pomnožena, ko jo v Svetem Duhu lahko delimo še z drugimi!

(Objavljeno v Adventnem sopotniku 2021. Uporabljeno z dovoljenjem.) 

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja