Adventne minute za družino: “Uslišana je tvoja prošnja!”

Zbrani ob adventnem venčku molimo …
V molitev vstopimo z znamenjem križa in izbrano pesmijo:
“V imenu Očeta in Sina …”

Besedilo pesmi:
(lahko poslušate samo instrumental ali pojete zraven, če pesem poznate)

Nič te ne moti, nič ne vznemirja, če mu zaupaš, nič ti ne manjka.
Nič te ne moti, nič ne vznemirja, saj dovolj je Bog.

 

Iz svetega evangelija po Luku (Lk 1,5-17)

 

V dnevih Heroda, kralja Judeje, je bil duhovnik, Zaharija po imenu, iz Abijeve vrste, in njegova žena je bila izmed Aronovih hčera in se je imenovala Elizabeta. Oba sta bila pravična pred Bogom in sta živela po vseh Gospodovih zapovedih in zakonih brez graje. Otrok nista imela, ker je bila Elizabeta nerodovitna in sta bila oba že priletna. Ko je po redu svoje vrste opravljal duhovniško službo pred Bogom, ga je po običaju med duhovniki zadel žreb, da je stopil v Gospodovo svetišče zažigat kadilo, vsa množica ljudstva pa je ob uri kajenja zunaj molila. Prikaže pa se mu Gospodov angel, stoječ na desni kadilnega oltarja.

Ko ga Zaharija zagleda, se prestraši in groza ga obide. Angel pa mu reče: »Ne boj se, Zaharija; uslišana je tvoja prošnja: tvoja žena Elizabeta ti bo rodila sina in daj mu ime Janez. V radost in veselje ti bo in mnogi se bodo radovali njegovega rojstva; kajti velik bo pred Gospodom: vina in opojne pijače ne bo pil in s Svetim Duhom bo napolnjen že v materinem telesu. Veliko Izraelovih sinov bo spreobrnil h Gospodu, njihovemu Bogu; in on sam pojde pred njim z Elijevim duhom in njegovo močjo, da obrne srca očetov k otrokom in nevernike k modrosti pravičnih, da pripravi Gospodu popolno ljudstvo.«

 

Če želite, lahko po prebranem odlomku pustite, da Božja beseda nekaj minut odmeva v vas in si potem med seboj podelite, kaj vas je nagovorilo.

Zaharija in Elizabeta sta si dolgo želela otroka, ki ga ni in ni bilo. Tako dolgo, da sta morda molila za uslišanje že bolj iz navade, kot iz vere, da jima Bog nekoč podari potomca. Zaharija se prestraši angela, ki se mu prikaže tam, kjer je to najbolj smiselno – v Božji hiši.

Tudi meni se dogaja, Gospod, da molim, ker je za to čas in sem v prostoru za to, v meni pa, kot da ni več vere, da zmoreš mojo prošnjo uslišati. In bi tudi mene verjetno skoraj kap, če bi takrat zagledala enega od tvojih angelov. Toliko bolj, ker si jih predstavljam po svoje in bi najbrž osupnila ob njihovi resnični podobi.
Prosim te, pomagaj mi tvoje glasnike sprejeti brez strahu nad veselo novico, ki jo prinašajo. Pomagaj mi zaupati, da skozi mojo nemoč delaš pot v rodovitnost.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja