Adventne minute za družino: »Ne bom ne prosil ne preizkušal Gospoda..«

Zbrani ob adventnem venčku molimo …
V molitev vstopimo z znamenjem križa in izbrano pesmijo:
“V imenu Očeta in Sina …”

Berilo iz knjige preroka Izaija (Iz 7,10-14)

 

Tiste dni je Gospod govóril Aházu in rekel: »Izprôsi si znamenje od Gospoda, svojega Boga, v globini podzemlja ali v višavi zgoraj!« Aház pa je rekel: »Ne bom ne prosil ne preizkušal Gospoda.« Nato je rekel Izaíja: »Poslušajte vendar, Davidova hiša: ali vam je premalo, da utrujate ljudi, ko utrujate še mojega Boga? Zato vam bo Gospod sam dal znamenje: Glej, devica bo spočela in rodila sina in mu dala ime Emanuel.«

Če želite, lahko po prebranem odlomku pustite, da Božja beseda nekaj minut odmeva v vas in si potem med seboj podelite, kaj vas je nagovorilo.

Jezus, pogosto se mi ne da moliti. Ne da se mi ponavljati ene in iste prošnje in čakati, da mi odgovoriš z ‘Ja’, ‘Ne še’ ali pa z ‘Malo počakaj, pripravljam nekaj boljšega.’ Pogosto me strah pred ponavljanjem in neuslišanjem popade, še preden se sploh obrnem nate v molitvi in grem po svoje, ne da bi ti sploh dala priložnost, da mi poveš, kaj o tem misliš ti. Pomagaj mi, prosim, daj mi več zaupanja vate, da se bom še raje v molitvi obračala nate in vztrajala, kadar bo trajalo dlje časa, da mi odgovoriš.

 

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja