Adventne minute za družino: “Našli boste mir svojim dušam.”

Zbrani ob adventnem venčku molimo …
V molitev vstopimo z znamenjem križa in izbrano pesmijo, tokrat ponujamo na izbiro dve z vokali, zadnja pa je inštrumentalna:
“V imenu Očeta in Sina …”

 

Iz svetega evangelija po Mateju (Mt 11,28-30)

 

Tisti čas je Jezus spregovoril: Pridite k meni vsi, kateri se trudite in ste obteženi, in jaz vas bom poživil. Vzemite moj jarem nase in učite se od mene, ker sem krotak in iz srca ponižen, in našli boste mir svojim dušam. Zakaj moj jarem je prijeten in moje breme je lahko.

Če želite, lahko po prebranem odlomku pustite, da Božja beseda nekaj minut odmeva v vas, in si potem med seboj podelite, kaj vas je nagovorilo.

Jezus, dolgo časa sem si predstavljala jarem kot tisti kolut iz lesa, ki sem ga videla kje na kakšni steni ali sliki, ki je prikazovala delo na kmetiji v starih časih. Nadloga za enega, ki se trudi in peha po njivi življenja, kot vola pehajo, da orje po njivi. In da, če sprejmem ta jarem, pomeni, da se moram tudi sama tako pehati in matrati … Potem pa so mi na nekih duhovnih vajah razložili, da ima jarem prostor za dva. In da, če sprejmem ta jarem, pomeni, da v svojega spustim še tebe, ki uravnotežiš, no, prevzameš levji delež teže, ki bi jo sicer morala nositi sama.
Pomagaj nam prosim, da se ne bomo kar naprej utrujali sami, temveč svoje težave in skrbi delili še s tabo.

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja