Adventne minute za družino: “Bodite pripravljeni!”

Ga boste danes povabili v svojo dnevno sobo?

Danes je prva adventna nedelja. In priložnost, da ga povabite v svoj dom. Da mu odprete vrata in srca. To lahko seveda storite le sami. Mi pa smo vam za to pripravili nekaj pripomočkov.

GLASBA: Glasba je močno sredstvo, ki nas lahko ponese k Njemu. Začnite in končajte svojo molitev s pesmijo. Zbrali smo najlepše adventne pesmi. Poklanjamo vam jih, da njihovo bogato sporočilo predate tudi svojim otrokom.

SVETOPISEMSKI ODLOMEK: odlomki so skrbno izbrani, primerni za družinsko branje in vsebinsko takšni, da govorijo o Jezusovem prihodu k nam.

Svetopisemski odlomek: Mt (24,37-44)

Kakršni so bili namreč Noetovi dnevi, tako bo tudi ob prihodu Sina človekovega. Kakor so namreč v tistih dneh pred potopom jedli in pili, se ženili in se možile do dne, ko je šel Noe v ladjo in niso spoznali, dokler ni prišel potop in vseh odnesel, tako bo tudi ob prihodu Sina človekovega. Takrat bosta dva na polju: eden bo sprejet, drugi puščen. Dve bosta mleli na kamnu: ena bo sprejeta, druga puščena. Bodite torej budni, ker ne veste, katerega dne pride vaš Gospod! Vedite pa, da bi bil hišni gospodar buden, če bi vedel, ob kateri straži pride tat, in ne bi pustil vlomiti v svojo hišo. Zato bodite tudi vi pripravljeni, kajti ob uri, ko ne pričakujete, bo prišel Sin človekov.«

DUHOVNA MISEL: zraven smo dodali še krajšo duhovno misel, ki vam lahko pomaga še bolj vstopiti v njegovo prisotnost. Pripravlja jih Bena Briški, ustvarjalka sodobne krščanske glasbe.

Spodbujaš nas, naj bomo budni, Gospod. Pa saj mogoče veš tudi sam, da je spati tako zelo prijetno. Zjutraj še malo poležati pod toplo odejo, ko nas budilka priganja in ji rečemo ‘samo še pet minut’. Tako rada spim, Gospod. Ko spim, me nič ne skrbi, nihče me ne moti s svojo drugačnostjo, ki se ji moram prilagajati in se jo truditi sprejemati … Pomagaj mi, prosim, da te moje zaspane oči ne bodo zamenjale za vlomilca, če se sredi noči pojaviš pri vratih.

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja