7 rešitev za preutrujene malčke

Thumbnail

Bil je naporen dan, vaš malček pa na koncu dneva ni samo utrujen, ampak preutrujen. Neutolažljiv jok, kričanje, nenadoma se zahihita, nato pa ga zopet oblijejo solze … Kako lahko umirite preutrujenega malčka?

Tema – Ko so možgani spodbujeni s svetlobo, ni možnosti, da bi se »izklopili«. V temnem prostoru omogočite, da se možgani izklopijo (nadzor prevzamejo primitivni možgani) in dopustijo spanje. 

Objem in ujčkanje – kar lahko traja kar nekaj časa, vendar bolj kot kadarkoli malček sedaj potrebuje vašo prisotnost. Bodite mirni, pomirjujoči in potrpežljivi. 

Topla kopel – še bolje, če se v njej pridruži tudi mamica ali očka. Lahko dodate nekaj kapljic olja sivke, ki pomaga pri sprostitvi. 

Masaža – če je vaš malček dovolj miren, mu nežno masirajte hrbet. To stimulira endorfine in omogoča, da se malček umiri in sčasoma zaspi. 

Uspavanka zapeta počasi in globoko, spodbudi beta valove v možganih. 

Nežno gibanje, kot je sprehod v vozičku ali vožnja v avtomobilu. Včasih je to edini način, da se malček umiri in zaspi. 

Potrpežljivost je bistvenega pomena – bodite ob njem, objemite ga, ko joka, in ne pozabite, slej ko prej bo zaspal oz. bosta zaspala oba.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja