20 načinov, kako polepšati dan svojemu možu

Foto: Shutterstock

Veliko vas je pretekli teden prebralo članek o 20 načinih, kako lahko mož polepša dan svoji ženi. Nekateri pa ste negodovali, zakaj nikoli ni podobnih nalog za – ženske! No, zdaj so tu …

Tudi te predloge je zbrala Janel Breitenstein, žena in mama štirih otrok. Pripravila jih je kar 50. Mi smo jih za vas izbrali 20, ostale pa najdete na portalu MomLife Today.

Ženina podpora moža navdihne in razcveti

Janel v uvodu v seznam pravi, da imamo ženske edinstveno sposobnost, da svojim možem pomagamo razvijati njihov polni potencial in jim lepšamo življenje.

Kadar verjamemo v svojega moža, se počuti varnega in dobi moč za premagovanje negotovosti, pritiskov in za odkrivanje novih meja. Moža ženina podpora in spoštovanje ne le opogumita, ampak ga navdihneta in razcvetita.

Če želite dati svojemu možu krila, lahko začnete tu …

1. Pošljite mu e-pošto. Primer: »Danes mislim nate. Hvala, ker si tako pogumen/vztrajen/srčen/zavzet pri …«

2. Redno organizirajte popoldan ali večer, kjer bosta počela nekaj, kar ima rad. Delite njegovo navdušenje!

3. Podarite mu knjigo ali CD, s katerim se bo naučil nekaj, kar si že dolgo želi.

4. Bodite pobudnica čudovitega seksa.

5. Ko ima stresen dan, mu pošljite SMS: »OPOMNIK: VERJAMEM VATE!«

6. Dajajte mu vedeti, da ga spoštujete. Vsak dan.

7. V škatli z malico, na armaturni plošči, v kovčku … mu pustite sporočilo: »Tako sem ponosna, ker si …« »Čudovit oče si.« »Enkraten ljubimec si.« »Te že pogrešam!« »Hvala, da greš vsak dan na delo in skrbiš za našo družino. Odlično ti gre!« Spodbudite tudi otroke, naj na list papirja napišejo, kaj imajo radi na svojem očetu.

8. Povejte mu, za katera področja je nadarjen. Ne olepšujte stvari, tako da vam bo lahko zaupal, hkrati pa ne varčujte s pohvalami.

9. Pripravite »mapo želja«, kamor bosta skupaj vlagala stvari, ki vaju navdušujejo in ki bi jih rada izkusila. (Lahko gre za potovalne brošure, izrezke iz revije za opremljanje doma, letake za tečaje itd.). Ne pozabita na razdelek »Sanje, ki so postale resničnost«.

10. Na njegov FB zid mu napišite: »Super je biti tvoja žena! Nadaljevanje sledi, ko se vrneš domov …«

11. Skupaj se odpravita v trgovino za domače mojstre in se lotita manjšega izvedljivega projekta, ki vama bo obema v veselje. (Pa čeprav gre le za pleskanje sobe ali ureditev dela vrta.) Namig: Poskrbite, da projekt ne bo postal nekaj, kar bo moža še dodatno obremenilo.

12. Vzdržite se tečnarjenja, ki mu greni življenje. Ko pride domov, ga pozdravite z nasmeškom in poljubom.

13. Pospravite ali uredite nekaj, za kar veste, da se mu zdi razmetano (prostor, omaro, polico, del vrta …).

14. Spominjajte ga na trenutke v življenju, ko je vplival na življenja drugih: »Zadnjič sem razmišljala o vsem času, ki si ga posvetil skavtom. Sprašujem se, kaj punce in fantje počnejo danes. Res jih je bilo super opazovati, kako odraščajo s tabo kot vodnikom.« »Si opazil, kako najin sin spodbuja svoje sošolce? To ima po tebi, v tem si mu resnično dober zgled.«

15. Kupite mu malenkost s področja, ki ga ima rad, vam pa gre pogosto na živce: časopis, kupon za pranje avtomobila, pripomoček za žar … Dajte mu vedeti, da spoštujete njegove konjičke.

16. Vprašajte ga: »Če bi lahko naredila eno stvar, s katero bi ti polepšala življenje, kaj bi to bilo?« Nato poslušajte, se vzdržite obrambne drže (to je najtežje) in to uresničite.

17. Podpirajte ga v trenutkih, ko mu ni lahko. Molite zanj, ga spodbujajte, opravite opravilo, ki ga že dolgo obremenjuje . »Nosíte bremena drug drugemu« (Gal 6,2).

18. Preučite svojega moža. Je vesel urejenega doma? Tega, da ima dovolj prostora za ustvarjalno razmišljanje? Da ga potrjujete z besedami? Se zanj uredite?

19. Naj sliši, da po telefonu, pred prijatelji in otroki o njem govorite pohvalno. In pred vašo mamo.

20. Kadar ga polomi ali kaj pozabi, mu ne očitajte, ampak se odzovite prijazno in ljubeče. Sporočajte mu, da je varen in da je vaš dom prostor za rast v odnosih in ljubezni.

Še več idej najdete tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja