12 bibličnih citatov za božična voščila

Foto: Canva

Če še niste napisali letošnjih božičnih voščil in če bi vanje radi zapisali besede, ki imajo moč, da se resnično dotaknejo srca …

… vam ponujamo 12 izbranih citatov iz svetega pisma, ki govorijo o Jezusovem rojstvu ali ga napovedujejo.

Preberite še Verzi za božič in novo leto in Čudovita zbrana božično novoletna voščila.

*****     *****     *****

»Kajti dete nam je rojeno, sin nam je dan. Oblast je na njegovih ramah, imenuje se: Čudoviti svetovalec, Močni Bog, Večni Oče, Knez miru« (Iz 9,5).

»To mislite v sebi, kar je tudi v Kristusu Jezusu. Čeprav je bil namreč v podobi Boga, se ni ljubosumno oklepal svoje enakosti z Bogom, ampak je sam sebe izpraznil tako, da je prevzel podobo služabnika in postal podoben ljudem« (Fil 2,5-7).

»Zato vam bo Gospod sam dal znamenje: Glej, mladenka bo spočela in rodila sina in mu dala ime Emanuel« (Iz 7,14).

»Govorili so: “Kje je ta, ki se je rodil kot judovski kralj? Videli smo namreč, da je vzšla njegova zvezda, in smo se mu prišli poklonit”« (Mt 2,2).

»Plačilo za greh je namreč smrt; Božji milostni dar pa je večno življenje v Kristusu Jezusu, našem Gospodu« (Rim 6,23).

»Ko pa sta se pojavili dobrota in človekoljubnost Boga, našega odrešenika, nas je rešil, a ne zaradi del pravičnosti, ki bi jih storili mi, marveč po svojem usmiljenju, s kopeljo prerojenja in prenovitve po Svetem Duhu. Tega je po našem odrešeniku Jezusu Kristusu obilno izlil na nas, da bi, opravičeni po njegovi milosti, postali dediči večnega življenja, v katero upamo« (Tit 3,4-7).

»Angel ji je odgovoril: “Sveti Duh bo prišel nadte in moč Najvišjega te bo obsenčila, zato se bo tudi Sveto, ki bo rojeno, imenovalo Božji Sin”« (Lk 1,35).

»Ti pa, Betlehem Efráta, si premajhen, da bi bil med Judovimi tisočnijami: iz tebe mi pride tisti, ki bo vladal v Izraelu, njegovi izviri so od nekdaj, iz davnih dni« (Mih 5,1).

»Jezus jim je dejal: “Če bi bil Bog vaš Oče, bi me ljubili, ker sem iz Boga izšel in prišel. Nisem prišel sam od sebe, temveč me je on poslal”« (Jn 8,42).

»Hitro so odšli tja in našli Marijo, Jožefa in dete, položeno v jasli« (Lk 2,16).

»Vsi kralji naj se mu klanjajo, vsi narodi naj mu služijo« (Ps 72,11).

»In pastirji so se vrnili ter slavili in hvalili Boga za vse, kar so slišali in videli, tako, kakor jim je bilo rečeno« (Lk 2,20).

Hej, prijatelj/ica Iskreni.net! Podpri nas z donacijo dela dohodnine – nič te ne stane, nam pa pomeni ogromno! Klikni tukaj in skupaj ustvarjajmo nepozabne trenutke!
Iskreno veselje. Ekipa iskreni.net

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja