Živimo novo življenje!

Vir: Pixabay

Preko gore trpljenja drží cesta v večno radost, preko gore smrti drži cesta v življenje. Visoko do neba se je vzdignilo znamenje in vse trudne oči so zastrmele nanj. Ura bridkosti je bila ura spoznanja. Teman je stal križ na Golgati, kajti za njim je plamenela vsa daljava v zarji paradiža. (I. Cankar)

Kristus je vstal! Ne na daljavo, preko ekrana ali v Svetem pismu – ampak zares, v živo! Veselimo se!!

Sedaj tudi nas vabi, da bi stopili na pot novega življenja, v katerega smo že vstopili s krstom. Bog je namreč na križ že odnesel našo bolečino, trpljenje, naš greh in našo smrt.

Vprašanje za nas torej je, ali želimo živeti in ali tudi resnično živimo to novo življenje – ali še vedno po svetu hodimo v strahu, obupu in bolečini ter živimo kot da je s smrtjo vsega konec?

Kristus s svojim vstajenjem tudi nam danes prinaša upanje, veselje, ljubezen, mir … Kako zelo jih potrebujemo! Vabi nas, da ga postavimo na prvo mesto v našem življenju in iz njegove ljubezni črpamo moč za ljubezen v vseh naših odnosih.

Dragi bralci portala Iskreni, naj vam zavest Kristusove zmage nad smrtjo vsakodnevno daje upanja in poguma ter v vaše domove prinaša veselje, ki močno presega vsakršne omejitve, zapore in ukrepe! Blagoslovljeno veliko noč!