Z vašo pomočjo rastemo. Hvala!

Thumbnail

Za nami je točno mesec dni od začetka donacijske akcije, v okviru katere smo si zadali tri cilje: 1. cilj: ohranitev iskreni.net, 2. cilj: razširiti iskreni.net tudi na druga vsebinska področja in 3. cilj: vzpostavitev mesečnika Domovina.

 

KREPITEV INTERNETA

V tem času se je zgodilo veliko – prvi cilj smo dosegli prej, kot smo pričakovali. Zbrana sredstva za ohranitev dosedanje ravni portala smo dosegli v dobrem tednu dni. Prav tako kaže, da bomo uspešno dosegli tudi drugi cilj.

Kmalu po doseženem prvem cilju se je namreč našel večji donator, ki je doniral za osnovno video opremo, s katero bomo tekom poletja vzpostavili manjši video studijo za snemanje kratkih oddaj. V maju smo tudi pričeli z osnovnimi obnovitvenimi deli v naših novih prostorih v središču Ljubljane, kjer bo studio in kamor se bomo v prihodnjih dneh preselili.

Področje internetnega medija se tako krepi. Vse to je mogoče prav zato, ker ste mnogi prepoznali naše delo in nas podprli tudi z donacijo. Tiste, ki še razmišljate o podpori, pa vabim, da se odločite za donacijo. Sedaj smo že zelo blizu cilja!

MESEČNIK DOMOVINA

10. maja je izšla promocijska številka Domovine. V njej smo vam predstavili podobo tiskanega medija, ki bi ga radi kot dopolnitev portalu iskreni.net izdajali vsak mesec.

Prav neverjetno število odzivov, pohval in navdušenja, da imamo možnost zaživeti časopis, ki temelji na vrednotah družine, a se loteva tudi širših vprašanj družbe in Cerkve, nas je najbolj presenetilo in opogumilo.

Hvala vam tudi za izrečene kritike. Tudi sami se zavedamo nekaterih pomanjkljivosti, ki jih ob rednem izhajanju želimo seveda odpraviti oziroma izboljšati. Pri tem nam bodo gotovo v veliko pomoč vaši odzivi.

Čeprav smo na začetku junija malce za načrti pri pridobivanju potrebnega števila donatorjev za začetek izhajanja Domovine – trenutno smo približno na četrtini poti do potrebnih 3.500 podpornikov, pa ostajamo optimisti, da bomo tekom poletja dosegli tudi ta cilj. Veliko ljudi se je odločilo, da bo Domovino podprlo, niso pa še izvedli donacije.

Zato na tem mestu znova vabim tiste, ki ste odločeni ali se še odločate o podpori, da nas čim prej podprete. Na ta način ste lahko tudi dobra spodbuda prijateljem in vsem, ki spremljajo potek akcije prek našega »števca«.

PODPORA ČASNIKA

V zadnjih letih smo v Zavodu iskreni.net vzpostavili dobro sodelovanje z mnogimi podjetji (predvsem pri Festivalu družin), pa tudi z nekaterimi komplementarnimi mediji.

Še posebej nas veseli začetek razširjanja sodelovanja s spletnim portalom casnik.si. Z njim si delimo veliko skupnega.

Oboji v sicer zelo zaprtem slovenskem medijskem prostoru izrabljamo možnosti interneta. Izhajamo iz temeljev krščanskega pogleda na človeka in konzervativnega pristopa k urejanju družbenih vprašanj. Oboji prinašamo okrepljen laiški pogled, kritično obravnavamo vprašanja, ki so tabuizirana v okoljih, ki so nam sicer blizu, in si obenem prizadevamo za dialog s sodobno družbo.

Danes začenjamo z medsebojno promocijsko podporo. Bralcem iskreni.net priporočamo nakup knjige Mnenja z mero, ki prek zbranih najboljših mnenj več kot 50 avtorjev na portalu casnik.si dobro odslikava dogajanje v slovenski družbi v zadnjih letih. Casnik.si pa je s promocijo naše donacijske akcije podprl prizadevanja za razširitev našega medija.

Oboji si v bližnji prihodnosti želimo najti poti sodelovanja pri posameznih dogodkih in pri izmenjavi medijskih vsebin. S tem želimo pokazati, da je sodelovanje in dopolnjevanje v različnosti smiselno, še posebej v Sloveniji, kjer redki mediji opravljajo svoje temeljno poslanstvo.

ŽREBANJE MED VSEMI DONATORJI 

Med vsemi, ki ste že donirali v zadnjem mesecu in tistimi, ki še boste do 15. 6. 2014 bomo izžrebali nekoga, ki si bo privoščil polpenzion, kopanje in savne (2 noči za 2 osebi)!

Terme Dolenjske Toplice – Paket oddiha Hotel Kristal****polpenzion v dvoposteljni sobi, prost vstop v vse termalne bazene, skupinska vadba v bazenu, prost vstop v center savn Oaza, brezplačen neomejen dostop do interneta, bogat družabni program.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.