Z maturanti o poslanstvu, ljubezni, spolnosti in NND-ju

Thumbnail

Minulo sredo sva z ženo Majo obiskala 90 maturantov iz gimnazije Želimlje, ki so ta teden v Veržeju “iskali osebno poslanstvo”.

 

Maturantje so preko tedna pisali izjavo o osebnem poslanstvu ter poglabljali tri teme, ki so pomembne za njihovo nadaljnjo pot: partnerstvo in ljubezen, kako bodo živel svoje vrednote v okolju ter osebni odnos z Bogom.

Naju z Majo so povabili prvenstveno, da spregovoriva o partnerstvu, ljubezni, spolnosti, naravnemu načrtovanju družine in najinem poslanstvu dela z družinami. Z željo, da so vmes nastavki teologije telesa.

Ko sva potrdila, se nama je zdelo preprosto. Bolj kot se je bližalo srečanje, bolj sva postajala nemirna, kaj povedati tem tako rekoč zrelim mladim. Mnogi že živjo resne zveze, nekateri še iščejo, v kaj so poklicani. Najina osebna izkušnja pa vključuje predvsem veliko padcev in preizkušenj, ki morda niso ravno “motivacijske”.

Ob prihodu in prvem stiku z maturanti pa sva postala mirna. Bili so ravno prav razigrani in resni :). Skrbi, kako bo ves ta čas preživel najin 7-mesečni Jona, pa so izginile, ko so ga navdušeno obstopile punce in tudi fantje.

Prvenstveno smo odkrivali, kako vstopamo v odnos moški in kako ženske. K čemu smo poklicani moški in k čemu ženske – predvsem s hrepenenjem, da bomo uresničeni. 

Presodila sva, da so maturanti že zreli za ogled izrednega kratkega filma, ki govori o razumevanju moške in ženske narave ter o njunem dopolnjevanju, ki smo ga na iskreni.net prevedli in objavili 1. januarja letos. Da boste začutili del vsebine, vam ga znova ponujamo v ogled:

 

Za izbiro slovenskih podnapisov v videu kliknite možnost “CC”.

 

V zadnjem delu srečanja so nama maturantje postavili nekatera lahka vprašanja, večinoma pa pretežka, da bi lahko odgovore razumljivo ubesedila.

Zaključila sva s hvaležnostjo za vse te mlade, ki so naša prihodnost – in to svetla!

Slika, jaz skušam posneti selfi.

 

Med kratkim odmorom. 

 

 Jona je bil magnet tudi za fante.

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja