Vstopite v post celostno: duhovno, duševno in telesno!

Ste se že odločili kako želite preživeti letošnji post? Imate občutek, da vam vsakodnevne obveznosti onemogočajo, da bi post doživeli celostno in se primerno pripravili na veliko noč?

No, niste edini. Ravno zaradi dejstva, da živimo v svetu, ki je v znamenju besed »hitro« in »takoj« in kjer nam (pre)pogosto zmanjka časa za pomembne stvari, smo letos v Zavodu Iskreni pripravili postno vzpodbudo, ki nam vsem daje priložnost, da se na praznovanje velike noči pripravimo celostno: duhovno, duševno in telesno.

Od kod bomo črpali?

V letošnji postni vzpodbudi bodo z nagovori sodelovali zakonca Darja Škraba Krmelj, dr. med, in Janez Tomaž Krmelj ter s. Marija-Irena Stele in br. Miha Sekolovnik.

Z njihovo pomočjo bomo skozi postni čas pripravljali prostor za Gospoda, tako v naših telesih kot v dušah. Pomembno je, da se zavedamo, kaj je cilj telesnega posta in kako moramo skrbeti za naše telo, ki nam je podarjeno v oskrbo, saj skozenj živimo odnos do sebe, do bližnjih in do Boga.

V duhovnih nagovorih bomo skozi zgodbe izbranih svetopisemskih parov premišljevali o tem, kako smo zaznamovani s prvim moškim in prvo žensko v našem življenju, naj bosta to Adam in Eva ali pa oče in mati. Obenem bomo iskali podobnosti med našim in njihovim življenjem ter tako spoznavali, da smo si v marsičem podobni.

O tem, kaj lahko pričakujete v letošnji postni vzpodbudi so zakonca Krmelj ter s. Marija-Irena in br. Miha spregovorili v kratkih nagovorih (klik, klik).

Postna akcija za vsakogar, ki želi narediti nekaj zase ter svoj odnos do Boga in bližnjega

V postni vzpodbudi vas vabimo, da v post vstopite na način, ki vam najbolj ustreza. Ne želimo postavljati skupnih ciljev, ki bi jih morali doseči, želimo pa, da vsak udeleženec v post vstopi z zavedanjem, da lahko tudi skozi odpoved raste v odnosu do bližnjega, obenem pa se tako pripravi na veliko noč.

Po nagovorih, ki bodo potekali dvakrat na teden (sreda, nedelja) v živo, bodo na voljo tudi dodatna vprašanja, s pomočjo katerih boste lahko dopolnili to, kar boste slišali v nagovorih. Namen teh dodatnih vprašanj je, da lahko zakonca skupaj (ali pa vsak zase) še dodatno poglobita slišano vsebino iz nagovorov.

Obenem pa letošnja postna vzpodbuda ni namenjena le zakoncem, ampak lahko vanjo vstopi vsak, ki si želi v postu narediti nekaj zase in za svoj odnos do bližnjega in do Boga.

Kdaj? Kako?

Postna akcija bo potekala v živo, vsako sredo in nedeljo ob 20.30 zvečer. Nato pa bomo nagovor objavili na naši spletni učilnici (www.iskreniplus.si) in si ga boste lahko ogledali vsi, ki ga v živo ne boste mogli spremljati.

Vse ostale informacije o postni akciji lahko najdete na povezavi https://www.iskreni.net/postna-akcija/, kjer najdete tudi vsa navodila za prijavo.

Veselimo se, da bomo skozi letošnji post stopali skupaj in ne pozabite – prvič se srečamo 17. februarja 2021 ob 20.30.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja