Vikend zakonskih skupin iskreni.net

Thumbnail

Od 12. do 14. februarja smo pri iskreni.net organizirali vikend za člane dveh zakonskih skupin. Mnogi pari, ki se udeležijo e-priprave na zakon pri iskreni.net, izrazijo potrebo, da bi druženje v skupini nadaljevali tudi pozneje, kot zakonci. Zato smo pred dvema letoma začeli s prvo zakonsko skupino iskreni.net, lani pa smo ustanovili še dve novi. V njiju so se vključili pari, ki so se poročili lani ali največ pred dvema letoma.

Zakonske skupine se dobivajo redno mesečno. V prvem letu ima skupina vnaprej pripravljen program, katerega glavni cilj je na podlagi izkušenj prvega obdobja po poroki še enkrat poglobiti temeljne vsebine zakona med možem in ženo.

Obenem je zakonska skupina takoj po poroki začetek dolge poti osebne rasti v zakonu. Zato veliko pozornost dajemo prizadevanju, da skupina zares postaja prostor tako za rast zakonskega odnosa kot osebno rast.

Tako kot je sestavni del e-priprave skupni vikend, je priporočljivo, da si vsaka zakonska skupina enkrat letno vzame čas samo zase. Dve zakonski skupini sta to storili pretekli vikend v Mekinjah pri Kamniku.

Za pare, ki so se udeležili vikenda, je bil to najprej oddih, počitek in izstop iz vsakdanje naglice. Vsak par je imel dovolj časa, da je v osebnem pogovoru začutil, kje sta zakonca v tem trenutku življenja in kakšen je odnos med njima.

V skupnih srečanjih in delu po skupinah smo se dotaknili nekaterih globljih vprašanj zakonskega odnosa. Pri tem se je izkušnja parov prepletala z bibličnim vidikom, nekaj malega pa smo zajeli tudi iz bogate zakladnice teologije telesa.

V petek zvečer je bila v središču tema »najina poklicanost«. V soboto smo najprej skozi svetopisemsko zgodbo o Tobiju in Sari spoznavali, kako je spolnost ključna eksistencialna izkušnja zakoncev in kako vpliva na vse vidike zakonskega življenja. Nato pa smo skozi izkušnjo psalmov in evangelija razmišljali o svoji drži do otrok, tako pri načrtovanju družine kot pri vzgoji v prvih letih življenja. Nedelja je bila kot praznični dan namenjena razmišljanju o duhovni drži zaupanja in novega začetka v trenutkih, ko se nam zdi, da je težko in da smo nemočni.

Za zabavni del je med drugim poskrbelo tudi pustno vzdušje. Že dopoldne smo pri uprizarjanju zgodbe o Tobiju in Sari videli kar nekaj zanimivih preoblek. Zvečer pa smo spontano iz preprostih materialov, ki smo jih imeli na voljo (od vezalk do vrečk, škatel in rjuh, od flomastrov do selotejpa …), ustvarili maske, ki so nas resnično nasmejale! 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja