Več pogovora o spolnosti

pogovor

Letošnja študija objavljena v Pediatrics nam prikazuje kako pomembno je, da se starši ne le pogovorijo s svojimi otroki o spolnosti, ampak da to počnejo redno.

Časi, ko se je otrokom v »enem pogovoru« razložilo vse, so mimo. Raziskava prikazuje, da so redni pogovori o spolnosti za otroke veliko bolj efektivni in se jih veliko bolj dotaknejo.

Študija, ki je vključila preko 300 najstnikov, je pokazala:

  • Otroci, katerih starši so pogosteje in bolj poglobljeno govorili o spolnosti, so se kasneje spustili v spolne odnose.
  • Ti otroci so poročali tudi o tesnejših odnosih do staršev in so veliko lažje prišli do staršev z različnimi vprašanji.
  • Če je pogovor med staršema o spolnosti odkrit, tudi otroci ne čutijo nelagodja, ko se starši pogovarjajo o spolnosti.

Pri iskreni.net smo mnenja, da sta zgled in pogovor v družini temelj vzgoje. Prav tema spolnosti je na žalost še vedno prevelik tabu. Mnogi starši se sprašujejo, kako »dopovedati« otrokom, da morajo biti za spolnost dovolj zreli. Pravi odgovor je reden in odkrit pogovor o vseh vprašanjih spolnosti.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja