V Evropi 1,2 milijona splavov letno

Thumbnail

Po zadnji raziskavi Institute for Family Policies letno (s splavi) ubijemo kar 1,2 milijona otrok, kar pomeni 3.309 otrok dnevno (v 27 državah Evrope). V letu 2008 je bilo v celotni Evropi izvedenih kar 2.8 milijona splavov. Šokanten podatek je vsekakor povečanje števila splavov za 8,3 % v EU-15. Glavni krivec za to je gotovo Španija, ki je k povečanju prispevala neverjetnih 87 %! Liberalizacija zakonodaje na tem področju je v tej državi šla preko vseh razumnih meja. Tam namreč skoraj 1 od 5 nosečnic odide na splav in študija zaključi, da se v Španiji splav danes uporablja kot oblika kontracepcije.

 

Za primerjavo si lahko predstavljamo, da je 1,2 milijona splavov v EU-27 enako celotni populaciji Slovenije ali Cipra. Splavi postajajo glavni krivec za mortaliteto v Evropi in že imajo socialne in demografske posledice. V zadnjih 15 letih (1994-2008) znaša skupno število splavov kar 20 milijonov.

Slovenija je v letu 2008 opravila kar 4.946 splavov oz. skoraj 14 dnevno.

Raziskava na koncu zastavi konkretne cilje, ki bi jih morala EU uresničiti:

1. Odpravo preprek, ki ovirajo pravice žensk do porodniškega dopusta.

2. Vzpostavitev zanesljive podpore nosečnicam.

3. Povečanje pomoči javnih sredstev od administracije do konkretnega denarja. 

4. Zagon kampanje za ponovni razmislek o osebnem in socialnem pomenu materinstva, nosečnosti in rojstva.

5. Promoviranje pravic še nerojenih otrok. 

Celotno raziskavo si lahko preberete na tej povezavi. 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja