V Angliji vsako uro s splavom umorijo 20 otrok

Foto: Shutterstock

Po zadnjih statističnih podatkih angleške vlade je število opravljenih splavov v Angliji in Walesu v letu 2017 naraslo za 2,3 % v primerjavi z letom 2016.

V prejšnjem letu je bilo tako uradno opravljenih kar 194.668 splavov. Od leta 1967, odkar torej vodijo statistiko, pa jih je bilo po njihovih podatkih skupaj opravljenih kar 9 milijonov.

Z uporabo nekaj osnov matematike lahko izračunamo, da je to približno 1 umorjen nerojen otrok vsake 3 minute ali dobrih 20 vsako uro delovnega tedna. Tej statistiki pa je dodatno potrebno prišteti še življenja žensk, ki se končajo kot posledica splava.

Statistika kaže tudi realno sliko vzrokov za splav, ki nikakor ne govori v prid aktivistom, ki se za splav kot pravico zavzemajo. Slednji namreč v en rog trobijo le to, da je pravica do splava nujna zaradi nosečnosti kot posledica posilstva ali zaradi zdravstvenega stanja mater.

Številke kažejo, da se je splav vse bolj začel uporabljati kot način kontracepcije.

Številke kažejo, da se je splav vse bolj začel uporabljati kot način kontracepcije. Kar dobra tretjina žensk, ki je opravila splav v letu 2017 (39 %), je že imela za seboj enega ali več opravljenih splavov. Številčno je to okoli 73.200 žensk, ki so splav opravile že drugič ali večkrat.

Če to število razbijemo, dobimo še bolj ilustrativni dokaz dejstva, da splav postaja vse pogostejši način kontracepcije. 53.000 žensk je pred tem že imelo en opravljen splav, 15.100 dva, za 3.700 žensk velja, da je bil zadnji splav že četrti po vrsti, za 1.000 žensk peti. Kar 400 žensk pa je v preteklem letu opravilo že svoj šesti, sedmi ali celo osmi splav.

Če pustimo ob strani vso moralno spornost splava, je na tem mestu dobro vprašanje tudi, ali je kdo tem 73.000 ženskam spregovoril o vplivu splava na njihovo duševno in telesno zdravje ter o posledicah splava na njihove potencialne bodoče nosečnosti.

 

Avtorji opravljene statistike so si enotni: »Pred opravljenim splavom bi bilo nujno potrebno vsako žensko seznaniti z informacijo o potencialnih posledicah splava na morebitno naslednjo nosečnost, med katerimi so tudi večja verjetnost spontanega splava, prezgodnji porod in nizka porodna teža bodočih novorojenčkov.«

Izsledki omenjene statistike so resda izjemno pesimistični, toda potrebni, saj lahko dobimo realen vpogled v to, koliko splavov se dejansko opravi in kakšni so vzroki zanje. Pomembno je, da si pred tovrstnimi številkami ne zatiskamo oči, pa čeprav gre za podatke druge države. Kajti tudi pri nas morda nismo daleč od številk, ki bi bile podobne, seveda proporcionalno gledano na število prebivalstva.

Povzeto po: lifenews.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja