Tik pred zdajci … voščilnice!

Thumbnail

Moja velika ljubezen je “papirčkanje”. Žal pride premalokrat na vrsto. Saj veste, vedno je treba kaj drugega še bolj nujno narediti. Toda v adventnem času postavim na stranski tir druge nujne stvari in se lotim papirja …

Nekaj letošnjih novoletnih voščilnic, ki sva jih ustvarili s hčerko, dajem na ogled tudi vam, morda se vam porodi kakšna dobra ideja … Dobrodošle so tudi vaše fotografije, tako na Facebook zidu kot tudi spodaj v komentarjih.

Uporabljena je štampiljka, belo pisalo in papirji…

To voščilnico je izdelala 7 letna hčerka.

Kombinacija najinega skupnega dela. Njena ilustracija, moje trganje, rezanje …

Tehnika zvijanja in zlaganja papirnih trakov se imenuje quilling. Zdaj veste in se lahko potopite v morje čudovitih papirnatih izdelkov s to tehniko.

Kosmata žička z bleščicami …

Origami zlaganje papirčkov pomirja. Pod pojmom “origami stars” boste na spletu našli mnogo idej! Zvezdica in rob spodnjega papirja sta “zamazana” z gobico za štampiljke.

Hčerka je naredila ognjemet.

Preprosta za malo manjše otroke. Sveti trije kralji. Hvala, Neža, za idejo!

Adventni venček na vratih je narejen iz kosmate žičke, ovite okrog obročka za zavese.

Posebnost te voščilnice je v siju nad glavama. Pod tem papirjem je namreč izrezana oblika. Ko se voščilnica odpre, sija rumeno zažarita, ker skozi tanek papir proseva svetloba. 

Preprosto, a ljubko! Ostanki šiljenja, belo, srebrno, zlato in črno pisalo. Poglejte, koliko angelov je zapelo Glorijo!

Ko v preprosti štanci ni več “življenja”, je čas, da se obliko okrasi s pisali. Belo pisalo je pri voščilnicah res dragoceno!

Takale voščilnica “ukrade” malo več dela. Je pa zares posebna. Srce je izdelano iz papirnatega traku po tehniki quilling. Sličica je sposojena z interneta, vendar jo obdelava (z različnimi kuliji in bleščicami) naredi bolj “doma narisano”. Ob odpiranju se del s sličico zavrti na drugo stran in pred prejemnika se izpiše voščilo. Za boljšo predstavo:

In še vzorec, kako izrezati:

Po rdeči črti izrežite, po zelenih vpognite (levi del nazaj, desni del naprej).

 

Še ena po enaki metodi.

Še eno posebno zlaganje. Kombinacija sličice, furnirja in distančnega lepila (med podlago in hlevčkom je nekaj milimetrov razmika). Na spodnji sliki je prikazano, kako zložite.

Na traku (recimo 10 cm višine in 30cm dolžine) označite sredino (na sliki z oranžno). Nato prepognite, tako kot kaže spodnja slika. Z leve in z desne, nato pa še od spodaj navzgor. Dobite osrednji paralelogram (dva križa). Zapognite še vzdolžne črte. Morda bo navodilo (z videom) bolj jasno TULE

Še ena, zložena na enak način.

Še ena hčerkina umetnina. Včasih pač določenih izrezov ne razumeš čisto… 🙂

Ko ustvarjam skupaj s hčerko, vidim, kako težko se upiram dajanju navodil in usmerjanju. No, pogosto mi to sploh ne uspeva. K sreči ima ona pogosto več pameti in me ustavlja: “Pusti me mami, po svoje bom!” In medtem ko se grem jaz inspirirati na internet, ona že ustvarja … (do prvega trenutka naveličanosti).

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja