Starševska izpoved leta – knjiga, ki jo morate prebrati

Če bi me vprašali, katero knjigo letos priporočam staršem, mi ne bi bilo treba razmišljati. To je knjiga Čudovite sanje ameriške komičarke, avtorice več uspešnic in mame šestih otrok Jennifer Fulwiler, ki je jeseni izšla pri Družini.

Seveda sem pri izbiri pristranska, saj sem knjigo prevajala in torej več mesecev »dihala« skoznjo. Pa vendar – ni veliko knjig, ki bi jih s takšnih navdušenjem brala in prevajala, ob njih doživljala »aha« trenutke ter se zraven glasno smejala.

Dom, poln majhnih otrok, in mama, ki želi ustvarjati

Gre za iskreno in z obilo humorja napisano izpoved nekdanje ateistke, ki po spreobrnjenju skupaj z možem začuti željo po veliki družini. Gre za radikalno spremembo, saj se nekdanja zagrizena karierista, oba edinca in individualista, z navdušenjem podata na pot starševstva ter v osmih letih dobita kar šest otrok.

Kakšna je idealna knjiga za starše? Takšna, ki jo po napornem dnevu z veseljem vzamemo v roke, da nas sprosti in nasmeje, hkrati pa ob njej rastemo. Čudovite sanje so točno takšna kombinacija.

Ob zabavnih zgodah in nezgodah velike družine se Jennifer podaja na globoko duhovno potovanje. Postavlja si vprašanja, s katerimi se prej ali slej sreča vsaka mama – ali dom z majhnimi otroki pomeni, da sem samo še mama? Kako uporabiti talente, ki mi jih je dal Bog, ne da bi pregorela? Je ustvarjanje sploh mogoče? Kako uskladiti aktivnosti, ki me napolnjujejo z veseljem in žarom, z družinskim življenjem?

Jennifer ob poskusih, kako slediti svojim sanjam, pride do toliko spoznanj, da je knjigo pametno brati s svinčnikom v roki. Lahko imamo »vse« ugotavlja na koncu, a le v primeru, da smo pripravljeni na novo definirati, kaj pomeni ta »vse«.

Knjiga, ki jo boste želeli deliti z drugimi

Kakšna je idealna knjiga za starše? Takšna, ki jo po napornem dnevu z veseljem vzamemo v roke, da nas sprosti in nasmeje, hkrati pa ob njej rastemo. Čudovite sanje so točno takšna kombinacija. To je knjiga, ki jo da žena brati svojemu možu, da se bo smejal še on, jo posoja prijateljicam ter nato dobiva sporočila: »Vau, po dolgem času knjiga, ki je ne morem odložiti!«

Čudovite sanje so knjiga, ki kljub tipično materinskim dilemam nagovarja tudi očete, babice in mlade, ki sploh še nimajo otrok. Knjiga, pri kateri boste, ko jo boste posojali, dodali: »Pa ne pozabi mi je vrniti!«


Čudovite sanje so vesela, šaljiva in mestoma tudi surovo iskrena zgodba o tem, kaj se zgodi, ko se ženska odloči, da bo poizkusila slediti svojim sanjam, ob tem pa skrbela za več otrok, ki so še v plenicah. Je zgodba, ki govori o tem, da ko se učimo odpirati svoje življenje drugim, to lahko postane glasno in kaotično, toda prav v tem neredu bomo našli tudi pravo, resnično veselje. Prek spleta ali osebno je knjiga na voljo tudi v trgovini Iskreni.

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja