Sporni zakonik so poslanci potrdili

Thumbnail

Verjetno je pred nami nov referendum – tokrat o spornem družinskem zakoniku, ki so ga danes poslanci sprejeli kljub nasprotovanju več kot 70% državljanov. Poslanke in poslanci so s 43 glasovi za in 38 glasovi proti potrdili predlog družinskega zakonika. Potrjeno besedilo je sicer t. i. kompromisna različica zakonika, ki omogoča posvojitev biološkega otroka istospolnega para.

Kljub temu je usoda zakonika še naprej negotova. Državni svet mu napoveduje veto, opozicijske stranke in Civilna iniciativa za družino in pravice otrok pa odločanje na referendumu, ministrstvo za delo pa je že pripravilo presojo ustavnosti omenjene pobude.

Cukjati: Zakonik spreminja ustavno določeno definicijo družine
France Cukjati
(SDS) je zatrdil, da družinski zakonik drugače definira družino, kot je bila definirana do zdaj. Opozoril je, da tudi ustava varuje družino, ki je bila v času njenega pisanja opredeljena kot skupnost staršev in otrok. “Zdaj pa tega ni več. Zakonik spreminja pojmovanje, ki je zapisano v ustavi, spreminja ustavno določbo. Menimo, da je to nesprejemljivo,” je dejal. 

Po njegovih besedah je sporno tudi zakonsko določilo, ki, kot pravi, izenačuje partnersko skupnost dveh istospolnih oseb in zakonsko skupnost. “Dva študenta, ker nimata dovolj denarja, najameta skupno sobo. Po štirih letih bo en umrl in bo drugi rekel, da želi dedovati, saj bo rekel, da sta živela skupaj dalj časa ter imela skupno gospodinjstvo. Kaj je pa bilo v postelji, pa tako in tako ni bistveno, saj takšne skupnosti obstajajo tudi brez spolnosti. Smešno. In taka skupnost je izenačena z zakonsko skupnostjo,”je izpostavil.

Dodal je še, da bo SDS naredil vse, da zaščiti naravno družino in tudi otroke.

Jakob Presečnik (SLS) je prepričan, da je družinski zakonik potreben in dober v večini določil, v enem delu pa je za njihovo stranko nesprejemljiv. Kot pravi, zakonika ne bodo podprli, ker kljub pozivom v njem ostajajo določbe, ki spreminjajo definicijo zakonske zveze in družine ter s tem temeljno posegajo v slovensko družbo, ki je tradicionalno naklonjena družini.

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Komentarji

 1. Sramota za Slovenijo!

  Še en dokaz da vedno bolj tonemo in družina ne velja nič, otrok je pa totalno popredmeten.

 2. I don’t get it. Bo referendum ali ne? Al je to dokončno, da lahko otroka posvojiti dve ali dva, ki jima tiča dobesedno dol visita za otroke?

  Sam izhajam iz samohranilske družine. Kot otrok sem izgubil očeta v prometni nesreči…
  Vsa ta leta sem se spraševal, kje je moj fotr in kako dobro bi ga blo imeti poleg. Spoznal sem kje vse mi je manjkala moška vzgoja. To vidim sedaj, ko sem v zvezi z mojo (kmalu zaročenko) punco. Ko se pogovarjava o vzgoji, ko vidim druge otroke, ki imajo oba starša. In s tem mislim očeta in mamo.
  In potem so se pojavili v medijih takoimenovani istospolniki, ki ne priznajo, da je to bolezen. Dragi moji to je bolezen. Hočeš nočeš it is… In ok naj počnejo kar pač počnejo s svojim partnerjem/partnerico ampak, da jim je dana pravica, da posvojijo otroka. Iz lastnih izkušenj lahko povem, da sem v otrošvu raje imel samo mamo kot pa da bi imel še drugo mamo, ki bijo sosedje klicali “Polde”…

  Me prav zanima, kako bodo šele pritiskali na šolstvo, če bo tale Sodoma in Gomora odobrena 😉

  1. Zgodaj sem bila ob očeta, pa mi gre pri odnosih s tipi in nasploh v življenju enako dobro in slabo, kot ljudem iz “idealnih” družin. Toliko tarnate, kako vas je razhod staršev zaznamoval v lastnih partnerskih vezah. Ti bil bil zmeden tudi ob živem očetu. Kaj, ko bi si nehal domišljati in se izgovarjati, da bi ti živ oče rešil probleme, na katere naletimo vsi, ne glede na to, kakšne starše imamo. Če ti v službi ne gre ali se skregaš z ženo, ti je pa krivo pomanjkanje moške vzgoje. Skuliraj se in spoštuj mamo, ki si ne zasluži, da ji očitaš poimanjkanje moške vzgoje. Ne sanjaj o ultra možatem, stoprocentno strereotipnem, po vseh katoliških pravilih narejenem očetu, ki te bo prišel odrešit iz onostranstva. Dobil si VZGOJO in to bi ti moralo zadostovati, če znaš prevzeti odgovornost za lastno življenje na svoja pleča. Cmera 🙂

   1. lili, povedal je svojo izkušnjo. Ful grdo si napisala. Mogoče si pa ti tako možata in nesramna prav zaradi tvojega pomanjkanja očeta? In da mu rečeš: cmera. Lahko te je sram.

 3. @pika
  Zakaj provociranje in zakaj sramota?

  1. Novi Zakonik ima boljše rešitve kot obstoječi.

  2. Ko bo začel veljati, kaj se ti bo spremenilo?

  Boš nehala ljubiti moža/hčerke?
  Boš nehala imeti čustva in duhovnost?
  Bo tvoja hčerka te nehala ljubiti?
  Bo Tvoja hčerka prej zaspala?

  Tebi osebno ali tvoji družini kdo jemelje kakršnekoli pravice?

  NE.(Kaj po novem zakonu ne boš mogla uveljavljat, kar si lahko dosedaj?)

  Boš zaradi zakonika kakorkoli prikrajšana ti osebno?

  OTROCI, ki živijo v lezbičnih družinah bodo imeli pravice, ki jih sedaj nimajo.

  Njim bo polepšal življenje. To so dejstva.

  Ti pa boš še vedno živela v svoji srečni družini, še vedno se družila s prijatelji. Še vedno boš kuhala in pospravljala. Še vedno boš imela moža in hčerko.

  Prav tako večini Slovencev se ne bo nič spremenilo.

  Priznati moram, da me je tvoje provociranje presenetilo. Nikoli nisem pomislil, da lahko nekdo moje mnenje jemlje kot plačano. Da nekdo misli, da me nekdo nastavlja, kot da nimam svojega mnenja.

  Na prvi pogled se mi zdi tvoje pisanje zelo negativno usmerjeno, ko pa človek ga prebere večkrat pride do zanimivega zaključka.

  Zato te bom citiral:”Ne zato, ker bi jih drugi šikanirali (prav gotovo nihče od hetero staršev ne želi, da bi njihov otrok kazal s prstom na otroka, ki ima homo starše!)”

  Če nočemo, kazanja s prstom (verjetno si imela v mislih, tudi verbalno nasilje in opravljanje) potem je potrebno tudi take oblike družine sprejet.

  “Radostno” zborovanje je s prstom kazalo na te otroke, tega pa si ne želimo.

  Rad bi ti rekel, da v tebi vidim potencial. Če bi se razpravljalo o kaki drugi temi, bi bila verjetno zaveznika.
  Ker vidim, da imaš iskrico.

  Te pa je strah, kar se občuti. Verjamem, da tem otrokom želiš najbolje.

  Zato upam, da boš še mal premislila, še kaj prebrala iz drugih virov. Kaj ko gre za otroke, jim je treba omogočiti najbolje v danih situacijah.

  @sodom
  1. Ne, po novem ne bodo imeli pravice skupnega posvajanja otrok. Posvojili bodo lahko SAMO parnerjevega biološkega otroka. Kar pomeni, da partnerka, ki živi in vzgaja otroka, bo lahko posvojila BIOLOŠKEGA otroka svoje partnerice.

  1. Ne, homoseksualnost ni bolezen. Svetovno psihiatrično združenje je že par desetletij nazaj povedalo, da to ni bolezen. Če priznani strokovnajki podajo mnenje, ima večjo težo, kot katerikoli drug, ki se ukvarja z drugimi stvarmi.

  Jaz sem ostal tudi brez očeta, ne ravno kot otrok tako, da do neke mere te razumem. Ni potrebno, da si tako negativno nastrojen. Če se boš kmalu zaročil, se veseli tega dogodka, ker je zate pomemben. In pusti, da se bodo lahko veselili tudi otroci v drugačnih družinah. To je njihova pravica.

 4. Jaz sem ostal tudi brez očeta, ne ravno kot otrok tako, da do neke mere te razumem. Ni potrebno, da si tako negativno nastrojen. Če se boš kmalu zaročil, se veseli tega dogodka, ker je zate pomemben. In pusti, da se bodo lahko veselili tudi otroci v drugačnih družinah. To je njihova pravica.

  1. Mama

   Mama je od vseh ljudi
   najboljša na svetu,
   ker se mi rada smeji
   in ker je par očetu.

   Z mamo se oče poljublja,
   z njo hodi spat in z njo vstaja
   in kar naprej ji obljublja
   vse od kraja.

   Z njo se fotografira,
   objet preko rame,
   in z njo se prepira
   kadar se vleče zame.

   Mama očetu bere misli
   in vse njegove želje ugane.
   Pomaga mu, kadar so dnevi kisli,
   ali če z levo nogo vstane.

   Mama ne more biti sama,
   ali imeti za par kakega strica.
   Saj vsi vemo, da je mama
   najboljša očetova polovica.

   Le kako bi bilo očetu
   brez mame,
   ko bi ga le pol hodilo po svetu
   in nič ostalo zame?

   (Niko Grafenauer)

 5. Točno tako mamica – spočetje je še samo tehnični postopek. Ni več nobene čustvene, ne duhovne komponente. Že v samem štartu bodo ti otroci prizadeti. Potem pa še ne bodo imeli normalnih pogojev za razvoj.

  Naj že nehajo razlagat, da ti otroci nimajo psiholoških posledic. Seveda jih imajo. Tudi otroci samohranilk /samohranilcev jih imajo. Samo slednji to priznavajo, homo ideologija pa še kar vztraja, da sta dve mami enako kot mama in ati.

  No go! Zakaj moja hčerka hitreje zaspi, če jo da spat mož, kot, če jo dam sama (in ima zame še kup vprašanj pred spanjem)? Zakaj gre z možem raje skakati na trampolin, z menoj pa raje nabira jagode. Ker mož deluje po svoji moški naravi in ji da to, kar bi pomemben tretji mora dati. In zato, ker jaz delujem po svoji ženski naravi in, ker ji dajem to, kar ji kot pomemben drugi v življenju moram dati.

  Kakorkoli že, prizadeli in prikrajšali bodo predvsem svoje otroke. Ne zato, ker bi jih drugi šikanirali (prav gotovo nihče od hetero staršev ne želi, da bi njihov otrok kazal s prstom na otroka, ki ima homo starše!). Zato, ker bodo sami močno, močno zaznamovani s tem, kar jim bo odvzeto (in je odvzeto seveda vsem tistim, ki ne živijo v navadnih družinah, samo da v večini priznajo ali pa si nočejo priznati).

  1. Hčerki greš na jetra, ker si bolj razburjena in ker na trampolinu ne znaš uživati. Ko gre spat, jo živciraš, pa ne zato, ker si ženska, ampak ker imaš zoprn značaj. Nekje so pa fotri tisti, ki spravljajo otroke ob živce in jim povzročajo nespečnost. B)

 6. Saj otroci v sirotišnicah tudi nimajo očeta in matere pa vseeno odrastejo v normalne ljudi. Ampak seveda vi bi raje otročku privoščili da ostane v sirotišnici, kot pa da ga posvoji ljubeč homoseksualen par.

  In zraven najdete prav vse možne izgovore, zakaj tako, vendar pa do sedaj ni niti 1 argument tak, da bi dejansko na čem temeljil, razen na vaših lastnih predsodkih.

  Problem ni v homoseksualcih. Problem je v vas.

  1. Zakaj je danes toliko ranjenosti, toliko razdrtih zvez, tolikšna čustvena otopelost, takšna nezmožnost zgraditi normalne odnose … ja verjetno zato, ker tako normalni ljudje nimajo nobenih travm.

   Dejstvo je, da vsak otrok išče starša: pa naj bo ta umrl, odsoten, nepoznan, čustveno odsoten … in vso to ranjenost nosi s sabo. In šele če uspe to predelat, je sposoben normalnih odnosov. Drugače pa zapada v nove in nove odnose in povsod je enaka ranjenost.

   Ljudje v taboriščih so tudi normalno odrasli (če jim je bilo dano), pa imajo verjetne velike probleme v zaupanju v ljudi …

  2. re:

   [quote=Miha]2. Ko bo začel veljati, kaj se ti bo spremenilo?

   Boš zaradi zakonika kakorkoli prikrajšana ti osebno?[/quote]
   Tudi če nekdo pretepa svojega otroka, se mene konkretno to nič ne tiče. Ker moji otroci pač ne bodo tepeni.
   Še kako se pa to tiče družbe. Družba je tista, ki mora zaščititi otroka in mu omogočiti kar najboljše pogoje za njegov razvoj. S tem, ko mu odvzema pravico do očeta ali matere, pa žal ne deluje v tej smeri.
   [quote]
   Kaj ko gre za otroke, jim je treba omogočiti najbolje v danih situacijah.[/quote]
   to bi potem pomenilo, da se trudimo delati za družine, ne pa da jih razvrednotimo na način, da si vsakdo lahko omisli otroka, ko si ga zaželi – pa saj si sam lepo napisal, ne potrebuješ niti osebe, zgolj njegov material (beri jajčece ali semenčico).

   [quote]Ne, po novem ne bodo imeli pravice skupnega posvajanja otrok. Posvojili bodo lahko SAMO parnerjevega biološkega otroka. [/quote]
   Kaj se potem zgovarjate na sirotišnice in uboge otroke? Vi bi posvajali otroke, ki že imajo oba starša (mimogrede kako je sploh uradno mogoče, da ima otrok 3 starše? – predvidevam, da bi se v takem primeru moral eden od bioloških staršev otroku odpovedati). Dogajalo se bo pa to, da bo ena od lezbijk šla na umetno oploditev, potem bo pa druga posvojila tega otroka. In to je pa še kako sporno.
   Mimogrede a to, da geji ne bodo v enakopravnem položaju kot lezbijke vas pa ne moti?

   [quote]Ne, homoseksualnost ni bolezen. [/quote]Umetna oploditev se uporablja za ZDRAVLJENJE neplodnosti – torej ne neplodnost bolezen, ki se jo zdravi. Homoseksualci zagovarjate uporabo umetne oploditve z argumentom, da tudi vsi heteropari ne morejo naravno spočeti otrok, ker so neplodni. Torej posredno potem priznavate, da je homoseksualnost BOLEZEN, če se jo mora zdraviti z umetno oploditvijo …
   Zdej se pa odločite: če je homoseksualnost bolezen, potem ste upravičleni do umetne oploditve. Če ni bolezen, potem pa živite tako, kot vam narava omogoča.

  3. žaba, pozanimaj se, kako gre ta reč s posvojitvijo, pa ti bo hitro jasno, da tudi s sprejetjem tega zakonika ne bo v sirotišnicah prav nič manj sirot. Če pa misliš, da bodo takoj naslednji dan vsi geji tekli v sirotišnice po svoje nove otroke, si pa pač precej utopistično naravnana.

 7. @Maja

  Nekdo, ki danes trdi, da je homoseksualnost bolezen in da je potrebno zdravljenje je lepo rečeno nerazgledan. Kajti vodilni psihiatri trdijo, da homoseksualnost ni bolezen.
  Torej na katerih dejstvih trdiš obratno?

  Na osnovi tvoje izobrazbe ali na osnovi osebnih izkušenj?

  Prepričan sem, da te tvoje trditve niso sploh tvoje ampak prepisane iz kake pristranske internetne strani.

  V prihodnje ti toplo priporočam, da se najprej mal poduš, da ne boš še naprej “streljala kozle”.

  1. Ne boj se Miha, ne posložujem se tvojega načina 😆

   Zagovorniki tega, da naj bi homoseksualci lahko “dobili” otroka z umetno oploditvijo, kot argument navajajo ravno to, da tudi nekateri heteroseksualni pari ne morejo zanositi naravno in je tako zanje umetna oploditev edini način. Ampak ker se pri heteroseksualnih parih umetna oploditev uporablja zgolj za zdravljenje, potem se lahko tudi homseksualnost lahko razume kot bolezen, če jo je treba zdraviti z umetno oploditvijo.

   O tem a je bolezen ali ne, pa imam svoje mnenje. O tem kaj trdijo vodili psihiatri, pa kaj trdijo študije, pa ne bi.
   Tudi sama poznam homoseksualce, ki so top prenehali biti. Kaj torej velja zanje? Da niso bili pravi homoseksualci? Da so se ozdravili? Da so imeli prebliske?
   Če je neka zadeva prirojena, potem se je ne da spremeniti kar tako, da si premisliš.

 8. meni še vedno ni nihče odgovoril na čisto preprosto in nedolžno vprašanje; mogoče mi boš lahko ti, Miha. Izgleda, da o tem veliko veš. Torej: če je homoseksualnost res neozdravljiva, kako to, da se je po svetu javno izpostavilo že več “bivših homoseksualcev”, ki trdijo, da so ozdravljeni?

 9. No, ravno o tem sem hotela pisati tudi jaz. Doma imam na CD-ju pričevanje enega homoseksualca, ki je režiser, zdaj poročen z žensko in ima svoje otroke. Kot homos. je imel posvojenega otroka. On pravi, da je bila homos. zabloda in da je sedaj ful vesel, ker je poročen z žensko. Pravi, kako lepa se mu njegova žena zdi, ko jo gleda, ko spi. On je bil totalno noter v tem, pa se je spremenil.
  Naj mi kdo potem razloži – kako to?

  No, poleg tega pa bi še nekaj rekla v razmislek. Res je, da se ne kateri rodijo kot homos. – tisti, ki imajo preveč hormonov nasprotnega spola. A teh je totalno malo, verjetno nekaj promilov – take so bile statistike včasih (ko o tem še niso lagali in skušali prikazati, da je vsajk tretji homos.). Je pa veliko takih, ki se odločijo za to pot. Npr. ena punca je bila kot otrok zlorabljena in sedaj je homos. Dejansko se tako boji moških, da se jih skoraj ne upa dotakniti. A je to nekaj, na kar naj bo ponosna? Ona bi potrebovala psihoterapevstsko pomoč, saj jo je tragična izkušnja izoblikovala v omejeno osebo, ki se boji nasprotnega spola. Taka ženska rabi pomoč, ne pa da se jo hvali, kaj je kul, da je homos. Ranjena je in potrebuje pomoč. To, da se je zatekla v homos. ni rešitev ampak beg, saj se ne more soočiti z realnostjo.
  Potem druga, ki je bila moja sošolka. Ta je spala z mnogimi fanti, z njimi počela vse seksualne igrice že v srednji šoli, vse tako je počela, za kar jaz še zdaj ne vem, kaj to je, pa je tega že 15 let. 😉 No, pa se je preobjedla in postala homos. A je to to? Ženska je moralno totalno propadla, propadla je tudi drugače, saj jo je ta moralni propad popolnoma uničil. Bila je lepa, vsi so jo oboževali, bila je simpatična, res fajn punca. Potem pa malo po malo je tonila. Postala je grda na videz, nesramna, hudobna, nihče je več ni maral. No, potem je postala homos. Torej z njenim osebnostnim propadom se je spremenila tudi njena spolna usmerjenost. Je to to, kar naj bi mi podpirali?

  Ljudje, treba se je malo zbrati, ok?

 10. @Maja
  Težko verjamem, da imaš ti prav in da se vodilno psihiatri in psihologi motijo.

  @vesela
  Trditev, “ker je bila punca v otroštvu zlorabljena in se je odločila…”
  Torej vsaka ženska, ki je bila zlorabljena se bo odločila, da postane lezbijka?

  Ona se ni ODLOČILA, da bo postala to kar je, ampak ti pa si se odločila, da si postala ZLOBNA. Ker sodiš ljudi na osnovi nepreverjenih dejstev.

  Trditev o sošolki, da je “totalno moralno propadla”, ker je spala z “mnogimi fanti” in “se je preobjedla in postala homos”, je neutemljena. Poznam veliko primerov fantov in deklek, ki so bili in so še spolno zelo aktivni, pa še niso “postali homos”.
  Trditve, da prekomerna spolnost s številnimi drugospolnimi partnerji vodi v homoseksualnost, ni dokazana, še več dokazano je, da se moški radi bahajo z menjavanjem spolnih parneric in proglašajo za “mačote”. Po tej logiki so vsi “mačoti” na poti v homoseksualnost.

  Nočem te užaliti, a zakaj si ji tudi ti obrnila hrbet in ji nisi stala v oporo? In zakaj misliš, da ni bilo obratno? Ker se je zavedala svoje spolne umeritve, jo je hotela potlačiti in zato je spala z “mnogimi”?

  1. Miha, da me zmerjaš z zlobno je ful grdo. Lahko te je sram. In ti si tisti, ki obsojaš in žališ in si zato “hudoben”, če se že gremo take besede. Jaz nisem nikogar zmerjala, ti pa tolčeš po vseh. To veliko pove o tebi, tvoji nesramnosti, kulturi in nestrpnosti.

   Tista zlorabljena je sama povedala, da je zato postala lezbijka. Niso nepreverjena dejstva. Sama tako trdi.

   O tem, da se nekateri preobjejo in spremenijo spolno usmerjenost priča pa več primerov. Tak je bil tudi Fredy Mercury, npr.

   Jaz moji sošolki nisem obnila hrbta nikoli. Ona ga je meni, jaz ga njej nisem nikoli. Ona pa je mene zavrgla, ker jaz nisem bila takšna kot ona in takšna nisem hotela postati.

   Glede na to, da o teh primerih o katerih sem jaz pisala TI [u]nimaš pojma[/u] in težiš v prazno, so tvoje besede brez vrednosti. Jaz pa primere poznam in zato MOJA beseda velja.

 11. @lara

  Slišal sem tudi, da se je po svetu javno izpostavilo že več bivših bivših homoseksualcev (ex-ex-gay), ki trdijo, da so na njih izvajali nečloveško zdravljenje in zaradi pritiska, ki so ga doživljali so se odločili, skrivati spolno usmerjenost s poroko?! Po rojstvu otrok, pa niso več hoteli intimnosti z ženo. Tudi to se dogaja.

 12. miha, verjamem, da se tudi to dogaja, ampak takšne zlorabe (vredne vsega obsojanja, brez dvoma) še vedno ne odgovorijo na moje vprašanje, ampak zgolj kažejo nek drugi pol mogoče sorodnega vprašanja. Edino če slučajno namiguješ, da bi vsi tisti, ki trdijo, da so ozdravljeni, to počeli zgolj iz strahu pred ponovnim zdravljenjem. Kar pa se mi zdi rahlo za lase privlečen argument, pa brez zamere 🙂

 13. anonimnež, priporočam kakšen tečaj razumevanja besedil. Na FF je na Oddelku za slovenistiko tudi eno takšno predavanje 😉

 14. Draga lara, ti bom poskušal odgovoriti na vprašanje, a bojim se, da katerikoli agumentiran odgovor ne bo dovolj.

  Če pravi, da je “ozdravljen”, na kakšen način se je ozdravil? Z elektrošoki, s srečanjem z Bogom?

  Načini “zdravljenja”, ki se jih poslužujejo takoimenovani “zdravniki” so večinoma mučenje človeka. Kakorkoli, v srednjem veku so mučili ženske toliko časa, dokler niso priznale, da so čarovnice. Nato so jih lahko uradno sežgali na grmadah. Mučenje vpliva na ljudi. Poznamo primere tudi na slovenskem ozemlju, ko so fašisti, dajali piti ricinovo olje in strašili ljudi. Ljudje so lahko govorili italjansko in pozdravljali dučeja, a so v svojem bistvu ostali Slovenci.

  Lahko beremo o vernih gejih širom po svetu, ki so tudi spoznali Boga pozneje, a še vedno se čutijo geje in čutijo, da jih ima Bog rad, pa se niso poročili z nasprotnim spolom.

  Ampak po moje, je naverjetnejša razlaga “ozdravljenja” čisto preprosta. Človek je bil biseksualno usmerjen. In je ostal biseksualen. Ker se je poročil z žensko je lahko razlagal, da ni več gej. Ampak, če je bil bil biseksualen ni bil nikoli gej. In če ni bil nikoli gej, poteptakem do magičnega “ozdravljenja” v resnici ni prišlo.

  Na svetu živi ogromno različnih ljudi, različnih barv (ras), različnih verstev in različnega mišljenja. In če hočemo mir na svetu, si moramo priznati, da smo vsi različni, a enakopravni. In če hočemo živeti v sožitju, se moramo spoštovati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja