Skupina za mlade mamice in za očete

Thumbnail

Pri iskreni.net to jesen prvič pripravljamo skupino za mlade mamice in posebej za očete.

SKUPINA ZA MLADE MAMICE

Skupina je namenjena mamicam na porodniški. Ponuja jim možnost, da v prvih mesecih življenja z dojenčkom spregovorijo z drugimi mamicami, ki so v podobni situaciji in se srečujejo s podobnimi stiskami. Skupina zagotavlja varno okolje za srečevanje in nudi strokovno spremljanje.

Vsak dojenček v svet odraslih prinese veliko novega. Zahteva spremembo ritma, neprestano odzivanje in novo vzpostavitev odnosov. S tem pa prihaja do utrujenosti, stisk in občutka nemoči, kar je še posebej izrazito pri prvem otroku. Vsaki mami tako želimo omogočiti, da premaga strah in sram, ki ga doživlja v javnosti ter odkriti način, da se sprosti in uresniči v svoji novi vlogi.

Mamice na skupino prihajajo skupaj z dojenčkom. Delo v skupini je zasnovano kot delavnica, ki poteka v obliki vodenega pogovora. Skupina mamicam pomaga vzpostaviti pristen in varen odnos z otrokom ter vzbuditi občutek, da so za otroka najboljše in nezamenljive, ne glede na to, kaj o njih pravijo drugi.

Skupino vodita: Maja Vovk in Andreja Poljanec

Srečanja potekajo ob ponedeljkih (z izjemo enkrat v torek) med 9.30 in 11.30 v Domu Matere Margarete v Repnjah. Skupina je sestavljena iz 8-ih tedenskih srečanj z začetkom 15. oktobra 2012. 

Termini: 15.10., 22.10., 12.11., 19.11., 27.11.(torek), 3.12., 10.12. in 17.12.2012.

Prispevek:Skupina je brezplačna. Redna cena programa znaša: 110€/osebo. Celoten znesek krije Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve.

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest (vsa mesta so zasedena) na [email protected] in 0590 20 000

 

SKUPINA ZA OČETE

Skupina je namenjena izmenjavi izkušenj očetov in krepitvi očetovske vloge. Očetom pomaga vzpostaviti pristen in sočuten odnos z otrokom ter vzbuditi občutek, da so za otroka izjemno pomembni in nezamenljivi. Prisotnost očeta je namreč izjemno pomembna pri otrokovem razvoju, kar čedalje bolj potrjujejo tudi številne študije.

Skupina je zasnovana tako, da na podlagi začetnih tez in svetopisemskega pogleda na očetovstvo sproži medsebojni dialog in vrstniško učenje – oče očetu. Na ta način omogoči okolje za krepitev naravnih očetovskih drž, ki jih ima vsak oče položene v sebi.

Skupino vodita: Igor Vovk in Ivan Platiša

Srečanja potekajo ob četrtkih od 17.00 do 19.00 ure v prostorih Zavoda iskreni.net v Repnjah. Skupina je sestavljena iz 8-ih srečanj z začetkom 11. oktobra 2012.

Termini: 11.10., 18.10., 25.10., 8.11., 15.11., 22.11., 29.11., 6.12.2012.

Prispevek:Skupina je brezplačna. Redna cena programa znaša: 110€/osebo. Celoten znesek krije Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve.

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest (vsa mesta so zasedena) na [email protected] in 0590 20 000

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja