Skavtstvo je vzgoja zdravje, prijateljstvo, odgovornost, kritično mišljenje … za življenje

V današnjem svetu je velik izziv mlade potegniti stran od računalniških ekranov ter pametnih telefonov. Veliko je ponudbe, ki jim zapolnjuje prosti čas, a le redko katera povzroči kritični razmislek ter iskanje rešitev za nastale probleme.

Skavti že 30 let ponujajo možnost, da se mladi razvijajo v odgovorne in samostojne ljudi. Skavtska vzgoja način dela prilagaja sodobnemu svetu, a stik z naravo in služenje sočloveku še vedno ostajata temeljni vodili skavtskega delovanja.

V času epidemije morajo skavti uporabiti obilico domišljije, da njihove aktivnosti, kljub vsem omejevalnim ukrepom, živijo. Obenem pa skavtski voditelji nosijo veliko odgovornosti, saj lahko otroci pri skavtih preživijo vsaj 15 let otroškega in najstniškega življenja.

V tej oddaji našega podkasta gostimo Boštjana Jelovčana, dolgoletnega skavta in skavtskega voditelja, ki je pojasnil tudi, kako mu skavtske veščine koristijo v vsakdanjem življenju in kakšne prednosti prinaša dejstvo, da je skavtinja njegova žena, pa tudi otroci.

Kot je dejal, skavtstvo privzgaja čut za drugega, prijateljstvo, zdravje, samospoštovanje, kritično mišljenje, odgovornost, spoštljiv odnos do narave, čut do domovine, pripomore k osebni rasti … Spregovoril pa je tudi o zapuščini skavtske vzgoje za kasnejše delo in življenje ter svojih dogodivščinah.

Prisluhnite Radovednemu žrebcu 🙂

»ne ustvarjamo mnenj, ampak skušamo spremeniti kakšno srce!«

https://soundcloud.com/user-371260354/014-skavtska-vzgoja-za-zivljenje

Najbolj iskrenemu podkastu lahko prisluhnete na različne načine. Vse objavljene oddaje bodo na voljo na spletni strani Iskreni.net (zavihek podkasti). Obenem so vse oddaje na voljo v različnih »knjižnicah« s podkasti in sicer na spletni platformi Soundcloud, v aplikaciji iTunes in Google podcast.

Na vseh navedenih povezavah se lahko na naš novi podkast naročite, kar pomeni, da vam bodo nove oddaje avtomatsko na voljo takoj, ko bodo objavljene.

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja