Se zares hočem poročiti z njim/njo?

Thumbnail

Včasih si obupno želimo, da bi nek odnos uspel, a ob tem lahko prezremo kup opozorilnih znakov, ki pravijo drugače. Kateri so to?

Amberlee Lovel je novinarka in urednica angleškega dela družinskega portala Familyshare, ki ima za sabo tudi izkušnjo razdrte zaroke in tega, kaj pomeni biti v razmerju, za katerega slutiš, da ni tisto pravo. Takole opisuje svojo izkušnjo:

Kmalu potem, ko sem razdrla zaroko, so se k meni usule prijateljice, ki so želel vedeti, kako prepoznati, da si morda v napačnem razmerju. Čeprav so bile čisto vse okoliščine povsem edinstvene, pa sem v vseh pogovorih začutila eno podobnost: med tem, da za kak trenutek podvomiš in se prestrašiš, in med tem, da si v razmerju, ki ni v temelju ni dobro, obstaja velika razlika.

Poroka je zares velika stvar. Občasni dvomi so zato povsem pričakovani. So znamenje tega, da razumeš pomen in težo zaveze, ki jo boš dal. Včasih pa so lahko ti strahovi nekaj veliko večjega – so krik tvoje duše, da je nekaj močno narobe.

Za tiste, ki razmišljate o poroki, je tu nekaj znakov, ob katerih morda lahko ponovno razmislite o svoji odločitvi.

Ne želite si postati kakor on/ona

Si čez 20 let želite biti kakor vaš zakonec? Človek se navzame lastnosti tistih, s katerimi se druži. Ni potrebno, da ste čisto navdušeni nad vsemi njnimi/njegovimi muhami in čudaštvi, a če ste z dobrim partnerjem, si želite tudi sami postati podobni njemu.

Skušate prepričati sami sebe

Lahko, da je vaš partner sicer zelo dober človek, a nekaj v vas se ne more povsem pomiriti z mislijo, da bi bili z njim/njo. Čeprav se vam čisto razumsko zdi, da ima ta človek čisto vse, kar ste kdaj iskali, še vedno nekaj vseeno manjka. Zato se stalno prepičujete, da to je človek, s katerim si želite biti.

Težko si zamislite srečno prihodnost

Ko si poskušate predstavljati svoj zakon z njim/njo, se vam ta podoba prihodnosti zdi srečna ali ne? Misel na skupno prihodnost z vašim ljubljenim/o bi vas morala navdajati z navdušenjem in upanjem. Če tega ni, zakaj bi se sploh za vedno zavezali tej osebi?

 

Ob podobi malega njega/male nje vas zmrazi

Otroci zrastejo podobni svojim staršem. Je to oseba, kareri želite, da bi bili podobni vaši otroci? Če ni, potem resno razmislite o koncu.

Nelagodje zasenči dobro

Tudi v zgrešenih razmerjih so lepi dnevi. To je zato, ker imate to osebo (zelo verjetno) radi. Na neki točki v svojem življenju ste jo izbrali med vsemi drugimi. A če razmerje ni dobro, začnejo tesnobni dnevi v razmerju prevladovati.

Pretirana kritičnost

Če ste sicer zelo kritična oseba, lahko ta del preskočite. Če pa ste človek, ki le redko kritizira druge ali za njihovim hrbtom ali neposredno v obraz, pa se je v vaš odnos priplazila kritičnost do drugega/e, potem je to velik opozorilen znak. Poskusite vsak dan z nova v njem/njej čim bolj iskati dobro, a če se kritičnost kar pojavlja in pojavlja, je lahko to znak, da nekaj v globini ne deluje.

Sanje izdajajo vaše občutke

Če vztrajno sanjate o tem, kako vaš dragi/a počne nekaj slabega, lahko to razkriva vaše nelagodje z odnosom. Je kot bi pokukali v svoje podzavestno mnenje o vsej stvari. Čeprav vaš partner verjetno ne bo nikoli ravnal na tak način, pa lahko vzorec slabega obnašanja v vaših sanjah predstavlja strahove, ki jih tlačite v sebi.

 

Niste zadovoljni sami s sabo

Najpomembnejši odnos, ki ga imate znotraj osnosa, je odnos s samim sabo. Če sebe ne marate, ne morete izkazovati potrebne ljubezni svojemu zakoncu. Zato se prepričajte, da človek ob vas res prebuja v vas najboljše in da ste zares radi ob njem. Nenazadnje boste morali vse živelje prebiti ob samem sebi.

Nagonsko čutite, da to ni to

Globoko v sebi, ko ste povsem iskreni sami s sabo – kaj zares čutite? Tega nagonskega občutka ne morete zanikati. Sama pravim, da mu je vredno slediti, tudi če se zdi, da za vaše občutke ne obstaja nobena logična razlaga.

Vir: familyshare
Prevod: Mica Škoberne

Foto: drandrabosh.com, suggestkeyword.com, goodmanproject.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja