Reklama o darovanju, vredna oskarja

Thumbnail

Reklama, kot je še niste videli. Izjemna sporočilnost, režija in igra poskrbita za solze sreče. A ne gre le za čustva, ob koncu 3-minutne reklame začutiš pomen pomoči drugim, človečnosti in darovanja – donacije.

 

Reklama tajskega mobilnega operaterja True Move H presega vsa pričakovanja, saj si ga je samo na Youtubu v 6-tih dneh ogledalo že več kot 7 miljonov ljudi

Ustvarjalci reklame so dokazali, da je mogoče v klasični trženjski strategiji biti človeški in sporočiti uporabnikom in svetu pozitivne vrednote – v tem primeru vrednoto darovanja in pomoči drugim. Darovanje oz. doniranje namreč pomeni dati drugemu in mu pomagati brez pričakovanja, da bi kaj od njega prejeli v zameno. 

Smo preveč naivni, če upamo, da bi kaj podobnega posnel tudi kakšen slovenski mobilni operater? Letno tudi v Sloveniji letijo miljoni evrov za televizijske reklame in potrošnjo brez pozitivnega vpliva na širšo družbo.

Tajski operater je dokazal, da so reklame lahko drugačne in to daje upanje, da bomo tudi v Sloveniji kdaj priča podobnemu projektu.

Video se prične s prizorom, ko je otrok zasačen pri kraji zdravil. Uslužbenka lekarne mu vzame zdravila in ga sprašuje, kaj bo z zdravili. Otrok odgovori, da bi jih rad dal svoji mami.

Na tej točki moški vstopi iz bližnjega “gostinskega obrata” in pomiri prodajalko ter daruje denar za ukradena zdravila. Otroku preda zdravila in naroči hčerki, da prinese še vrečko hrane. Otrok steče stran.

Čas se zavrti 30 let naprej, ko se nenadoma isti gostinec zgrudi pred očmi svoje hčerke. Hčerka je obupana, še posebej v trenutku, ko spozna, da jo bo očetovo zdravljenje stalo 18.500 evrov.

Obupana se odloči, da prične s prodajo svoje hiše, da bi lahko poplačala stroške zdravjenja. Že v naslednjem kadru spi na očetovi bolniški postelji. Ko se prebudi, spozna, da ji je nekdo pustil pismo. Ko go odpre, uzre, da so vsi stroški zdravljenja plačani. Zapisano je, da so bili vsi stroški poplačani pred 30-timi leti z zavitkom zdravil in vrečko za zelenjavno juho.

Presenečena spozna, da je zdravnik, ki zdravi njenega očeta, tisti otrok, ki mu je oče pomagal ob kraji zdravil za njegovo mamo.

Darovanje je najboljša komunikacija,” sledi sporočilo ob koncu reklame.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja