Postna akcija Iskreni: Poglobimo vero ob navdihih prve Cerkve!

Postni čas je običajno čas odpovedi, askeze, postenja od določene hrane in čas »ločevanja ljuljke od pšenice«. Čas, ko se zazremo vase in poskušamo ovrednotiti naš vsakdan, naše misli, besede in dejanja … Čas, ko razločujemo, kaj je tisto, kar nas napolnjuje, in kaj je tisto, kar nas prazni … Je čas, v katerem pogosteje premišljujemo o svoji grešnosti, majhnosti, minljivosti in je čas, ko se še globlje zavemo moči Očetove ljubezni, odpuščanja in darovanja. In zaradi vsega tega je postni čas pogosto tudi milostni čas.

A žal nam prepogosto ta čas kar uide … Ob vseh vsakodnevnih obveznostih se enostavno ne uspemo ustaviti in odpreti srca za Gospoda. Še preden se dobro zavemo, je velika noč že pred vrati, naše srce pa ob Jezusovem darovanju svojega življenja za nas in ob njegovi zmagi nad smrtjo ostaja precej hladno. Morda celo brezbrižno. Ker v njem ni prostora Zanj. Veličine Njegovih dejanj preprosto ni sposobno doumeti.

Pa naj letos ne bo tako …

Na Zavodu Iskreni vam namreč v tem postnem času, ki je pred nami, želimo ponuditi nekaj vsebin, ki vam bodo tekom štiridesetdnevne priprave na veliko noč pomagale iskati pot, ki vas bo vodila bližje k Bogu, bližnjim in sebi. Skupaj se bomo podali v ta postni čas po poti Apostolskih del z željo, da bi navdih vere črpali iz korenin Cerkve.

Kdo nas bo spremljal na poti?

Z nami bo hodil frančiškan, p. Andraž Arko. Pripravil nam je video nagovore, s katerimi nam bo približal besede, ki jih bomo prebirali v Apostolskih delih. Da bo razumevanje te svetopisemske knjige lažje, nam bo odstrl tudi njen kontekst in zgodovinske okoliščine. Njegove besede nam bodo v spodbudo pri rednem prebiranju Apostolskih del in poglabljanju odnosa z Gospodom in bližnjimi.

Oglejte si nekaj izsekov njegovih video nagovorov.

Video nagovore bomo objavili vsako postno sredo in nedeljo na portalu www.iskreniplus.si, kjer vam bodo na voljo tudi kasneje za ponovni ogled. Postno akcijo si boste tako lahko povsem prilagodili vašemu vsakodnevnemu ritmu in obveznostim.

Ob vsakem nagovoru bomo izpostavili tudi nekaj ključnih misli, citatov, vprašanj in spodbud, s katerimi boste lahko slišano v pogovoru z zakoncem še poglobili in utrdili.

Letošnja postna akcija vam ne bo vzela veliko časa, spodbujala pa vas bo v prvi vrsti k rednemu branju Svetega pisma, premišljevanju prebranega in obenem k poglabljanju odnosa z Gospodom. Če si boste svoje misli podelili s sozakoncem ali bližnjimi, pa bo zagotovo blagodejno delovala tudi na vaše odnose …

Vabljeni, da se nam pridružite in tudi vi črpate navdih vere iz korenin Cerkve!

Zavedajmo pa se, da s prizadevanjem iz lastnih moči velikega napredka ne bomo dosegli. Ker bo moči enostavno zmanjkalo … Zato prosimo Gospoda, da našo skupno pot poglabljanja vere po poti Apostolskih del obilno blagoslovi. Naj nam pomaga odpreti srce Svetemu Duhu in pustiti, da deluje v nas in med nami.

Za naročnike in donatorje je postna akcija brezplačna, potrebna je le PRIJAVA.

Še niste naš naročnik ali donator?

Naročite se!

Donirajte!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja