Poročila sta se le nekaj ur, preden je ona umrla za rakom

Thumbnail

Nekaj dni pred božičem je bila v kapeli bolnišnice svetega Frančiška v mestu Harftord v ameriški zvezni državi Connecticut nenavadna poroka.

Nevesta je ležala v bolniški postelji, oblečena v belo obleko, z masko za dihanje na obrazu, ženin pa je stal poleg nje in jo držal za roko. Nevesta je že težko dihala, vsaka beseda je zanjo pomenila napor. A vendar je pogumno izrekla poročno obljubo …

To so bile njene zadnje besede. Le 18 ur po poroki je umrla za rakom.

Zvest v sreči in nesreči, v bolezni in zdravju

Heather (poročena) Mosher je umrla 23. decembra 2017. Točno leto dni pred tem jo je njen fant David Mosher prosil za roko, potem ko sta približno leto dni in pol hodila kot fant in dekle.

David je to storil kljub zavedanju, da ima njegova punca raka na prsih. Le pet dni zatem je bila diagnoza neusmiljeno potrjena – Heather je zbolela za eno najbolj agresivnih oblik raka na prsih.

Davida in Heateher je čakalo težko leto. Poskusila sta vse, da bi Heather ozdravela, a ni uspelo. Septembra 2017 se je rak razšitil tudi v druge dele telesa. In smrt je bila neizbežna.

Ni se predala

Heather so celo napovedovali, da bo umrla prej. A vztrajnost, ki jo je nosila ljubezen z Davidom, je pripomogla, da je živela dlje, kot so ji napovedali.

“Bila je odločna. Marsikdo drug bi že prej obupal. Zdravniki so celo rekli, da ne vedo, kako da se še drži,” je po njeni smrti dejal njen mož David.

Heather je pokonci držala tudi misel na poroko, ki sta jo z Davidom načrtovala za 30. decembra. A zdravniki so Davidu v decembrskih dneh svetovali, naj s poroko pohiti. Tokrat so imeli prav.

Poroka za nebesa

Ena od nevestinih družic, Christina Kara, je med poroko s telefonom posnela fotografijo, na kateri je Heather z dvignjenimi rokami.

“Kot da bi zavpila z vrhov streh, da ljubi Davida in da zdaj lahko reče, da je njegova žena,” je fotografijo komentirala Christina.

“Spominja me ne nekoga, ki je pritekel čez ciljno črto maratona,” pa je o ženi na fotografiji dejal David. “Nihče ni mislil, da bo prišla tako daleč. Vsem je dokazala, da so se motili – to mi govori ta fotografija.”

Heather so pokopali 30. decembra 2017, na dan, ko sta z Davidom načrtovala poroko.

Vsaka poroka je poroka za nebesa, ob poroki Davida in Heather pa to lahko začutimo v vsej resničnosti.

“Ta poroka na ves glas govori o naravi zakonske zveze, ki je zakrament, to je priprava na nebesa,” je ob tem, ko je novico delil na svoji Facebook strani zapisal Christopher West.

“Morda bi kdo mislil, v čem je smisel take poroke? A s takim gledanjem bi prezrl najglobljo notranjo vrednost poroke … pa čeprav samo 18 ur preden smrt loči ženina in nevesto.”

Vir: wfsb.com