Šolanje na domu ni šola od doma!

podkast_solanje_cover

Pred šestimi meseci se je večina slovenskih družin soočila s povsem novo realnostjo. Iz utečenih vsakodnevnih aktivnosti, ki so jih otroci večinoma izvajali v šoli, so bili starši (in otroci) prisiljeni pričeti s šolanjem od doma oziroma natančneje  – pričela se je šola od doma.

V novi oddaji najbolj iskrenega podkasta gostimo Gito Matejo de Laat, osebo, ki je pred skoraj desetimi leti pričela orati ledino na področju šolanja otrok doma. Svoj vidik šolanja na domu pa je predstavila tudi Mojca Koren Lapajne, ki prav tako šola svoje otroke na domu.

Mateja je v pogovori predstavila njeno pot od odločitve za šolanje na domu, obenem pa smo v pogovoru predstavili, kakšne prilagoditve so potrebne, da lahko sploh razmišljamo o šolanju na domu. 

V šolskem letu 2004/2005 so se na domu šolali 4 otroci, v šolskem letu 2018/2019 pa kar 332 in v tej oddaji lahko slišite, čemu sogovornica pripisuje ta porast števila otrok, ki se šolajo na domu.

Kako je s potrpežljivostjo, količino učenja ipd., ko se otrok več let šola na domu – o tem in še o veliko drugih vidikih šolanja na domu spregovorimo v tej četrti oddaji našega podkasta.

Šolanje od doma pa ni šola od doma! Zakaj in v čem se razlikujeta oba načina šolanja podrobno predstavimo v tej oddaji. Vabljeni k poslušanju.

“Ne ustvarjamo mnenj, spreminjamo srca!”

 

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja