Šolanje na domu ni šola od doma!

podkast_solanje_cover

Pred šestimi meseci se je večina slovenskih družin soočila s povsem novo realnostjo. Iz utečenih vsakodnevnih aktivnosti, ki so jih otroci večinoma izvajali v šoli, so bili starši (in otroci) prisiljeni pričeti s šolanjem od doma oziroma natančneje  – pričela se je šola od doma.

V novi oddaji najbolj iskrenega podkasta gostimo Gito Matejo de Laat, osebo, ki je pred skoraj desetimi leti pričela orati ledino na področju šolanja otrok doma. Svoj vidik šolanja na domu pa je predstavila tudi Mojca Koren Lapajne, ki prav tako šola svoje otroke na domu.

Mateja je v pogovori predstavila njeno pot od odločitve za šolanje na domu, obenem pa smo v pogovoru predstavili, kakšne prilagoditve so potrebne, da lahko sploh razmišljamo o šolanju na domu. 

V šolskem letu 2004/2005 so se na domu šolali 4 otroci, v šolskem letu 2018/2019 pa kar 332 in v tej oddaji lahko slišite, čemu sogovornica pripisuje ta porast števila otrok, ki se šolajo na domu.

Kako je s potrpežljivostjo, količino učenja ipd., ko se otrok več let šola na domu – o tem in še o veliko drugih vidikih šolanja na domu spregovorimo v tej četrti oddaji našega podkasta.

Šolanje od doma pa ni šola od doma! Zakaj in v čem se razlikujeta oba načina šolanja podrobno predstavimo v tej oddaji. Vabljeni k poslušanju.

“Ne ustvarjamo mnenj, spreminjamo srca!”

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja