“Ozdravljeni” gej vznemirja

Thumbnail

Luca di Tolve, ki je bil kar 18 let gej, še niti ni prišel v Slovenijo, pa so že vsi na nogah.

Na Škofijskem dnevu mladih, ki bo 28. aprila pod geslom Zadihaj! potekal v Šolskem centru v Postojni, bo dijakom in študentom o svoji življenjski izkušnji govoril ozdravljeni homoseksualec Luca di Tolve, o katerem smo objavili pretresljivi intervju v zadnjih dneh pred referendumom, pred kratkim pa je o njem izšla tudi knjiga Bil sem gej.

Ko Luca pravi: »Ozdravel sem,« s tem razkači homoseksualna združenja. Ne samo zato, ker že od leta 1973 homoseksualnost ni obravnavana kot duševna bolezen ampak kot nepatološka različica spolnega vedenja, kolikor bolj zato, ker Di Tolve ni kdorkoli.
Leta 1990 je namreč bil eden prvih, ki so ga v diskoteki Nuova idea international, v ulici De Castillia, najbolj transgresivnem lokalu v Milanu, izbrali za »Mr. Gay«.

Luca pravi: “Ozdravel sem v etimološkem smislu – zavarovati se. Gre za duhovno ozdravljenje. Lahko bi uporabil tudi drugačen glagol. Uporabljam ga zato, ker bi nam radi vzeli tudi besede. Nikoli nisem pomislil na homoseksualnost kot na bolezen.

BLAŽIČ PROTI SVOBODI GOVORA

Istospolni aktivist Mitja Blažič je s paličico že zamahnil in izrazil nasprotovanje prihodu Luca di Tolveja v Slovenijo. Blažiču se zdi nezaslišano, da nekdo govori o lastni izkušnji!? Blažič s tem jasno sporoča, da svoboda govora ni njegova vrednota. Njemu se govor o lastni izkušnji zdi nesprejemljiv in poudarja: “Da je organizacija predavanja nevarna in neodgovorna ter celo kazniva.

Blažič celo nadaljuje: “Gre za nedopusten vdor v laični prostor javnega šolstva, ki je zavezan spoštovanju človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Škodo, ki jo bodo s tem povzročili, posebej mladim, bomo odpravljali še leta.Zavestno manipulira in govori o javnem šolstvu, ki s tem dogodkom nima nobene zveze. Škofijskega dne ne organizira šola, ampak ga pripravljajo nosilci mladinske pastorale na Primorskem. Udeleženci bodo tako izključno tisti otroci, katerih starši nesporno vedo, kaj so vsebina in vrednote dogodka.

Kot drugo pa je zanimivo prebrati njegovo mnenje o tem, kaj ne sodi v šolski sistem. Ko namreč Blažič s sodelavci in na javne stroške organizira škodljive delavnice v okviru JAVNEGA šolstva, pa s tem ni nič narobe. Prav tako se mu zdi sprejemljiv Ciciban in vse spremljevalno gradivo, v katerem so bile jasno predstavljene igre vlog za VSE otroke, pri čemer so morali otroci igrati istospolno usmerjene itd. …

MEDIJI ZAVEDENI?

Če postane heteroseksualec gej, ga pozdravljajo kot heroja, ga vabijo na televizijo, mu ponudijo službo kolumnista po časopisih, če pa homoseksualec naredi nasprotno pot, ga družba izključi. Zame osebno je šokantno tudi to, da so naši mediji Mitjo Blažiča spoznali za svojega dirigenta in brez kančka kritične presoje ponavljajo njegova stališča in podtikanja. Čudi me, kako niti enemu liberalnemu mediju ne pade na pamet, da ima vsak pravico do lastnega mnenja, izbire zdravljenja in govora o lastni izkušnji!

Že tragokomična pa je Zbornica kliničnih psihologov Slovenije. Čutila se je poklicano, da se vključi v nadaljevanje ideološkega političnega boja: “Ocenjujemo, da gre za nevarno prakso poglabljanja stisk, s katerimi se v času odkrivanja lastne spolne identitete srečujejo nekateri mladostniki ter utrjevanje predsodkov o istospolno usmerjenih ljudeh, ki vodijo v stigmatizacijo.” Podobno pristranske interpretcije je v času referendumske kampanije ponavljalo že “isto” Društvo psihologov Slovenije.

Vse skupaj bi lahko spregledal, če ne bi vedel, kaj se je v ozadju dogajalo v predreferedumskem času: izvajali so namreč politično motiviran nadzor nad kliničnimi psihologi, ki so povedali, da istospolno usmerjeni nimajo pravice do nebiološkega otroka. V ozadju namreč vre, saj gre za več struj kliničnih psihologov, ki o tej temi enostavno nimajo skupnega stališča.

Luca di Tolve pravi: “Če postane heteroseksualec gej, ga pozdravljajo kot heroja, ga vabijo na televizijo, mu ponudijo službo kolumnista po časopisih, če pa homoseksualec naredi nasprotno pot, ga družba izključi.

PRAVICA PACIENTA DO IZBIRE ZDRAVLJENJA

Andrej Vončina, ki je prevedel prej omenjeni intervju in sodeluje pri organizaciji Škofijskega dne, pravi, “Luca se sklicuje na klasifikacijo bolezni Svetovne zdravstvene organizacije, ki vključuje motnjo F66.1 in pravi, da v primeru, da je heteroseksualna, homoseksualna ali biseksualna spolna izbira vir psiholoških motenj, posameznik lahko poišče terapijo, da bi jo zamenjal”.

Vsi v Sloveniji smo mnenja, da ima pacient pravico do svobodne izbire zdravljenja. Kako to, da smo tu pripravljeni kršiti osnovno človekovo pravico? Vse skupaj nam je zelo znano tako pri svobodi odločanja za cepljene kot pri pravici do naravnega poroda. Obe področji sta pri nas neurejeni: cepljenje je še vedno obvezno, torej podvrženo politično-gospodarskemu lobiju in porodničarji nikakor nočejo prepustiti porodov naravnemu procesu ter mamicam in babicam.

SZO: LAHKO POIŠČETE TERAPIJO ZA MENJAVO SPOLNE USMERJENOSTI

Svetovna zdravstvene organizacija: V primeru, da je heteroseksualna, homoseksualna ali biseksualna spolna izbira vir psiholoških motenj, posameznik lahko poišče terapijo, da bi jo zamenjal O tej temi sem se veliko pogovarjal z vrhunskimi kliničnimi psihologi in psihiatri, ki mimogrede vedo povedati (off the record) nore zgodbe o tem, kako je potekal politični boj gejevskih lobijev v ZDA, da so izsilili del dikcije, da homoseksualnost ni bolezen. Ne smemo pozabiti dejstva, da je nekaj odstotkov gejev in lejzbik, ki so posledica psihološke motnje in s terapijami relativno enostavno odpravljene. To nedvoumno piše tudi v klasifikacije bolezni F66.1 Svetovne zdravstvene organizacije, ki nedvoumno pravi:” v primeru, da je heteroseksualna, homoseksualna ali biseksualna spolna izbira vir psiholoških motenj, posameznik lahko poišče terapijo, da bi jo zamenjal”.

— Kasneje dodano v članek —

RAVNATELJICA NA KONCU KLONILA PRITISKOM

Objavljam pismo ravnateljice Šolskega centra Postojna, ki je zaokrožilo po objavi našega članka:

»Spoštovani!

Glede na burne odzive javnosti na napovedano izvedbo Škofijskega dneva mladih, ki naj bi bilo organizirano v soboto, 28. 4. 2012, v prostorih ŠC Postojna, vas obveščamo, da smo preklicali soglasje za najem prostorov šole in preklic posredovali Škofijskemu odboru za mlade dne 23. 4. 2012 (po elektronski pošti in uradno, po priporočeni pošti).

Organizator dogodka je po elektronski pošti potrdil prejem odpovedi soglasja in se opravičil za vse nevšečnosti, ki jih je povzročil šoli.

V javnosti se problematizira kršitev 72. člena ZOFVI-ja o avtonomiji šolskega prostora. Naj poudarimo, da smo s pravno službo MIZKŠ telefonsko zgolj ugotavljali definicijo konfesionalne dejavnosti, kot jo navaja omenjeni člen ZOFVI-ja. Z vsebino dogodka MIKZŠ ni bilo seznanjeno in se do nje ni opredeljevalo.

Poudarimo, da je bilo dano soglasje, ki smo ga izdali za organizacijo navedenega dogodka v času prvomajskih počitnic v prostorih naše šole, povsem dobronamerno in po naši oceni v skladu z vso veljavno zakonodajo. Še zdaleč nismo pričakovali tako burnega odziva javnosti, zlasti pa ne tega, da se dogodek, ki je po naključju organiziran v nekem prostoru, povezuje z dejavnostjo šole in problematizira njene vrednote.

Helena Posega Dolenc, univ. dipl. ekon.«

Po naših informacijah naj bi sedaj srečanje potekalo v prostorih župnije Postojna na Vilharjeva ulici 2 v Postojni in sicer kot planirano to soboto, 28. aprila 2012. Vabljeni!

Program prireditve:
09.00 – zbudi se z glasbo, kavo in Besedo
09.45 – diham spet – slavljenje s skupino Svetník
10.30 – pričevanje Luce di Tolveja iz Italije
12.00 – piknik
13.30 – delavnice in projekti
16.00 – maša v župnijski cerkvi (sodeluje mladinski pevski zbor iz Tolmina)

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja