Odklop za punce ali ko si mama in hči vzameta čas samo zase

Thumbnail

Pa smo se podale na morje. Samo me – punce. Male in velike, od blizu in daleč. Na obrazih vseh pa je bilo opaziti veselje, živahnost in tudi pričakovanje.

Z delavnico Čudovita princesa smo se tokrat prvič odpravili na »teren«. Toplo in sončno petkovo popoldne je bilo kot nalašč za izlet na obalo. In če to pomeni, da si na tak lep dan mama vzame čas samo zate, je to dovoljšen razlog za praznovanje.

Skupaj smo odkrivale lepoto ženskosti in skrivnosti odraščanja ter se potopile v skrivnost nastanka novega življenja. Da smo si dogajanje v maternici lažje predstavljale, smo si vse skupaj pogledale s pomočje velike in mehke maternice, za nameček pa smo se še posladkale s »hrano za dojenčka«. Tako smo si lahko v živo predstavljale, kako lepo je v naših telesih poskrbljeno za dojenčke.

Kot prave dame smo si privoščile tudi čajanko in sproščen klepet v zavetju samostanskega vrta. Na koncu pa smo si še izmenjale darilca in si obljubile, da s pogovori, ki smo jih začele na srečanju, nadaljujemo tudi doma. Odraščanje pa ne bo več nekaj, česar bi se bale, ampak nekaj, kar z veseljem pričakujemo.


Če si tudi vidve želita podobne izkušnje, vaju vabimo, da se nam pridružita na delavnicah, s katerimi nadaljujemo jeseni. Z veseljem pa princeske na vašo pobudo pripeljemo tudi v vaš kraj. Za več informacij nas kontaktirajte na [email protected] ali [email protected].