Obisk doživljajskega parka Expano – poučen interaktivni družinski izlet

Foto: MBM

Doživljajski park Expano se nahaja v neposredni bližini Murske Sobote, tik ob Soboškem jezeru in je odlična destinacija za družinski izlet, saj vključuje interaktivno razstavo, veliko otroško igrišče in največji motorik park v regiji, prav tako pa se tam nahaja restavracija z okusnimi, domačini pomurskimi dobrotami, od koder lahko gledate na jezero in športni park.

Za obisk doživljajskega parka so primerni prav vsi letni časi (še posebej poleti, ko se v jezeru lahko tudi kopate). Izletu lahko namenite samo nekaj ur, lahko pa tudi pol dneva ali pa kar cel dan. Paviljon Expano lahko obiščete tudi v slabem vremenu, saj je razstava pod streho, prav tako tudi večji del restavracije. Tudi pohod okrog jezera pod dežnikom je lahko prav lepa izkušnja.

Kako do tja?

Doživljajski park je od Ljubljane oddaljen približno 176 km (2 uri vožnje), od Maribora pa 55 km (približno 40 min vožnje). Expano leži v neposredni bližini pomurske avtoceste, najlažje pridete do tja, če v navigacijo vtipkate: Bakovska ulica 41, 9000 Murska Sobota. V neposredni bližini paviljona je brezplačno parkirišče.

Kaj Expano vse ponuja?

1. Ogled razstave v paviljonu

Expano navdušuje že po sami impresivni sodobni arhitekturni obliki paviljona. Ta stoji na prostoru, kjer številni arheološki dokazi pričajo o prvih prebivalcih Murske Sobote. Stalna razstava s pomočjo sodobne tehnologije obiskovalca vodi skozi naravo in čas pokrajine. Gre za pravo doživetje tako za odrasle kot tudi za male in velike otroke. Na razstavi je na voljo veliko interaktivnih zaslonov, na katerih se predvajajo vsebine, ki so zelo informativne in poučne: o vulkanu, dinozavrih, o Panonskem morju, ledenih dobah itd. Nepozaben pa je tudi let z balonom skozi virtualno realnost.

Foto: MBM/Paviljon Expano

2. Motorik park in razgibano otroško igrišče

Tik ob paviljonu stoji razgibano otroško igrišče z lesenimi igrali, gugalnicami in toboganom. Nekaj metrov naprej pa se nahaja največji motorik parku v regiji: tam so na voljo fitnes naprave, plezalna stena, tekaška steza, različna igrala … Skupaj kar 35 naprav, ki spodbujajo motoriko najmlajših in starejših. Motorik park je primeren za otroke od četrtega leta naprej.

Foto: MBM/Največji motorik park v regiji

3, Aktivnosti na Soboškem jezeru

Soboško jezero je čudovito tudi samo po sebi. Metanje kamenčkov v jezero je zabavno, še bolj pa supanje ali vožnja s čolnom po jezeru. Obiskovalci se v njem tudi radi kopajo, čeprav Soboško jezero nima statusa kopalne vode. V vročih dneh se priporoča varnost pred soncem, saj v okolici jezera ni sence.

V Expanu (Panexfun) si lahko sposodite športno opremo (kajake, supe itd.) za raziskovanje Soboškega jezera, prav tako pa tudi kolesa (električna kolesa, rolke itd.). Kolesarji se od tam radi zapeljejo do centra Murske Sobote (do tja vodi urejena kolesarska steza) ali do Dvorca Rakičan, ki ima tudi čudovito kavarno, ob njej pa konje in otroška igrala.

Foto: MBM/Kopanje na Soboškem jezeru

Ob jezeru tik ob motorik parku so tudi pokrite hišice, ki jih lahko družine izkoristijo za piknike.

Foto: MBM/ Hišice za piknik ob jezeru

4. Restavracija Expano Food&Drink in trgovinica

Za lačne obiskovalce je na voljo restavracija Expano Food&Drink, ki ponuja pomurske dobrote in žlahtna vina lokalnih trt. V paviljonu se nahaja tudi trgovinica z dobrotami lokalnih pridelovalcev čokolade, domačega olja, bučnih namazov, domačih sokov, lokalnih vin itd.

Izlet, na katerem se boste veliko naučili, prav tako pa ga doživeli preko vseh čutil.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja