NaPro zdravniki na Poljskem

Thumbnail

Včeraj se je v Varšavi zaključil drugi del izobraževanja za zdravnike, ki se bodo posvetili NaPro zdravljenju. Zaključka sem se udeležil tudi sam.

Izobraževanje je vodil dr. Thomas Hilgers iz ZDA, ki je razvil metodo FertilityCare in NaPro zdravljenje. Ni slučaj, da poteka izobraževanje prav na Poljskem, saj je tu zraslo veliko centrov, ki se posvečajo naravnemu načrtovanju družine po metodi FertilityCare. Vse bolj narašča tudi potreba po zdravljenju s pomočjo NaPro tehnologije. Prav prijetno je bilo sedeti v dvorani s tolikimi zdravniki in zdravnicami iz cele Evrope in celo iz Nigerije :).

Odlična novica za Slovenijo je, da izobraževanje zaključuje tudi dr. Marija Ocvirk, ki tako postaja prva NaPro ginekologinja v Sloveniji. Marija je sicer dr.med., spec. ginekologije in porodništva v Termah Dobrna ter IBCLC svetovalka za dojenje. Do pred kratkim je delala tudi v porodnišnici Celje in podpira prizadevanja za čim bolj naravne porode.

V Zavodu iskreni.net se tega izjemno veselimo, saj to pomeni, da bomo še v letošnjem letu lahko pričeli s celostnim zdravljenjem neplodnosti v Sloveniji. Trenutno namreč izvajamo zdravljenje s pomočjo nemške NaPro zdravnice in ginekologinje, ki nam je priskočila na pomoč za čas, dokler ne usposobimo svojih zdravnikov. 

Levo dr. Marija iz Slovenije, desno ob njej dr. Ivana iz Hrvaške.

Kaj se učijo zdravniki?

Snovi je seveda veliko preveč, da bi jo lahko osvojili v 6-tih mesecih. Oboroženi so z “biblijo” NaPro zdravljenja s preko 1.300 stranmi. Na koncu jih je čakal izpit, ki ga je Marija več kot odlično opravila. Pri izobraževanju so se spopadali s tistimi osnovami zdravljenja, ki jih še niso poznali in so potrebne od trenutka, ko svetovalka FertilityCare s pomočjo klientke predstavi vse ključne parametre, ki vplivajo na neplodnost. Prav tesno sodelovanje zdravnika in svetovalke za FertilityCare, ki je opravila zahtevno več kot eno letno izobraževanje, je ključnega pomena za uspešno zdravljenje.

Skupinska slika iz prvega dela izobraževanja na Poljskem.

Prihodnost NND-ja v Sloveniji

Naše kolegice s Hrvaške vehametno razlagajo, da smo v Sloveniji v zadnjem letu naredili tak napredek, da ne morejo verjeti. Tam so namreč pričele z delom pet let prej, pa smo jih – z njihovo pomočjo – uspeli dohiteti, saj bomo imeli sočasno usposobljenje zdravnike. Skušali se bomo tudi povezati, da bo na relaciji Slovenija-Hrvaška tudi čim več prenosa znanja.

Sam sem prišel sem, da sem dr. Hilgersu osebno predstavil naše načrte z e-ciklusom, ki bo večji del podatkov digitaliziral in olajšal delo tako ženskam pri beleženju sluzi kot svetovalkam in zdravnikom.

Kot kaže, se nam za prihodnost NND-ja ne gre bati. V Zavodu iskreni.net smo se temu področju v celoti predali. Pomembno je, da se zavedamo pomena plodnosti in da jo obravnavamo kot dar. Gotovo sodi sem tudi zavedanje, da so otroci čisti dar. Po drugi strani pa je prav, da sodelujemo in pomagamo razvijati znanost ter s sodelovanjem graditi etično nesporne postopke zdravljenja neplodnosti.

Več o FertilityCare in NaPro zdravljenju na www.fertilitycare.si.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja