Napredna Iskreni in Domovina rasteta skupaj z vami: Prihaja tednik Domovina

V Zavodu Iskreni smo že pred 16 leti začeli ustvarjati družinski portal Iskreni.net, pred petimi leti pa smo ustanovili še portal Domovina.je, ki je prinesel nov veter in standarde v medijsko krajino. Vse to smo ustvarili s pomočjo vas, donatorjev. Hvala vam!

Skupaj dosežemo že zelo veliko ljudi. Izkoristili smo potencial interneta ter inovativne in nadarjene ekipe z urednikoma Rokom Čakšem in Tadejo Kreč na čelu. Mnogi propagandisti nas skušajo okarakterizirati kot nazadnjaške. A naše skupne vrednote veljajo za napredne. Kdo je bolj napreden; tisti, ki imajo otroke in se zavzemajo za življenje od spočetja do naravne smrti ali tisti, ki propagirajo nazadanjaški pristop proti družinam, življenju, za splav, kulturo zavračanja starješih? Jasno je, kdo bo preživel in je napreden.

V Sloveniji imamo izjemne naravne danosti in odlične ljudi. Prav je, da smo ponosni na svojo domovino in z veseljem praznujemo prihajajočo trideseto obletnico Slovenije.

Brali nas boste lahko tudi v tiskani obliki

Danes vam z veseljem sporočamo, da se tako Iskreni.net kot Domovina.je širita. Ubiramo drugačno pot od velike večine – iz izkušenj sodobnega digitalnega sveta vstopamo v klasiko – tisk.  V četrtek, 20. maja boste tako vi, kot prav vsako gospodinjstvo v Sloveniji (585.000) v svoj nabiralnik prejeli prvo (skrajšano na 32 strani) promocijsko številko prihajajočega tednika Domovina. Prva prava številka, z boljšim papirjem in v obsegu 64 strani, pa izide v četrtek, 27. maja 2021, in bo od takrat vsak teden na voljo vsem, ki boste naše delo podprli z naročnino oz. podporno naročnino.

Tisk bo nadgradnja spletnih portalov Domovina.je in Iskreni.net, kjer bomo za vas zbrali ključne vsebine, ki jih boste lahko v miru in do konca prebrali stran od elektronskih naprav. Tako kot televizija ni uničila knjige tudi internet ne bo uničil tiska. Še vedno bomo radi brali tisk, posebej ko gre za daljše vsebine. Dnevno aktualni pa bomo vedno na spletu, kjer za vas pripravljamo izbrane vsebine in komentiramo vsakodnevna družbenopolitična vprašanja. Počasi širimo tudi multimedijske prispevke. Ustvarili smo oddajo Dialogos. Prav tako pa bomo jeseni naročnikom dodali vsebine tudi na spletu.

Kdo bo urednik tednika Domovina?

Živo se spominjam časa, ko sem nagovoril Roka Čakša, če bi se pridružil in postal urednik spletne Domovine. Odločitev za ta korak ni bila lahka ne zanj in ne Iskreni. V vseh teh letih je bilo potrebno vlagati vse znanje in napore, da ostajamo »neulovljivi«. Sedaj po petih letih vidimo, da je bila odločitev dobra!

Tiskani mediji vsi po vrsti beležijo trende padanja naklade. Spletni mediji pa ravno obratno. Zato se bodo tiskani mediji, če nočejo propasti, spremenili v dodatek ali nadgradnjo spletnih medijev. Knjiga zaradi spleta ni izumrla, tudi časniki ne bodo. Ugasnili bodo le tiskani mediji, ki niso prilagodljivi na nove razmere.

Za uresničitev naše vizije – tiska kot dodatek spleta, smo potrebovali nekoga izkušenega. Vesel sem, da se je vabilu odzval znani novinar in zgodovinar Tino Mamić, ki bo urednik tednika Domovina.

Tino Mamić je bil odgovorni urednik dnevnika Primorske novice leta 2006 in je obrnil trend padanja prodane naklade dnevnika. Pol leta je naklada rasla, takoj po njegovi nekrivdni odstavitvi pa je začela spet padati. Tega ni ponovil nihče drug ne pred njim ne za njim. Tudi pri drugih slovenskih dnevnikih v zadnjih 20 letih verjetno ni bilo niti enega podobnega primera: polletnega trenda rasti prodane naklade. Mamić je poročen, ima pet otrok, živi v Kopru. Še naprej bo izdeloval družinska drevesa po naročilu, a v nekoliko manjšem obsegu. Še naprej bo izhajal brezplačnik Vipavska v nakladi 15.000 izvodov, ravno tako portala www.slovenski-rod.eu in www.vipavska.eu.

Tino Mamić le nekaj dni pred prihodom tednika pravi: “Leta 2012 sem obesil novinarstvo na klin zaradi mobinga in cenzure. Po devetih letih se vračam v medije, ker je nekaj treba storiti za našo državo, ukleščeno v primež političnega podzemlja, ki ovira naš gospodarski razvoj. Slovenijo lahko spremenimo samo z mediji. Pri Domovini vidim potencial. Tednik Domovina bo glasnik svobodnega gospodarstva.«

Podprite nas z eno kavo oz. 2 EUR/teden

Tradiconalno pomladno donacijsko akcijo smo letos preoblikovali v naročniško. Čisto vsaka naročnina pomaga ustvarjati spletno Domovino in Iskreni ter tednik Domovina. Od slej vas bo vsak četrtek razveselil doma tudi tiskani tednik Domovina na 64 straneh. Od jeseni dalje pa bo znotraj te iste naročnine tudi poseben spletni dostop do spletnih portalov Domovina in Iskreni. Letošnja akcija daje velik pospešek našemu delu na medijskem področju.

Vabimo vas, da vsi, ki lahko prispevate več kot 99 EUR, to storite tako, da vpišete v obrazec višjo številko. Računovodsko bomo vsak EUR nad 99 EUR zabeležili kot donacijo. S tem nam boste omogočili, da bomo še naprej delali na širini in bomo lahko dosegli več ljudi.

V tem tednu vas vabimo, da se nam pridružite kot eden izmed prvih bralcev tednika in postanete član ekskluzivnega kluba ustanoviteljev tednika Domovina.

Vsi, ki boste to naredli v teh dneh boste lahko izbrali med odličnimi nagradami, ki vam jih v juniju dostavimo na dom brezplačno!

Če imate možnost in menite, da bi vsebine našega novega tednika Domovina zanimale še koga, vas vabimo tudi, da naročnino komu podarite! Takega darila bo marsikdo zelo vesel.

Vendar pozor! Članstvo v klubu ustanoviteljev tednika Domovina z edinistvenimi darili si lahko zagotovite le do 23. maja opolnoči. Le tako vam bomo lahko poslali že prvo številko našega novega tednika.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu [email protected] in na telefonu 059 0 20 000.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja