Najstnice, njihovo dostojanstvo in (pre)kratka krilca

Thumbnail

Staršem najstnikov, še posebej pa najstnic, se pogosto začnejo porajati vprašanja, kako spregovoriti o dostojnem oblačenju, o (pre)kratkih krilcih, o zapeljevanju …

 

Med tem ko nekateri strokovnjaki zagovarjajo zgolj postavitev meja (“V naši družini se ne oblačimo tako!”​​), sem osebno do takega načina skeptična. Še predobro se spomnim časa, ko sva z možem, takrat še fantom, vstopala v svet odraslih. Ga ni bilo pravila, ki bi nama osmislil določeno vedenje, v najinem primeru še posebej vstopanje v spolne odnose. 

Verjetno bi se podobno odzvala, če bi mi mami postavljala stroga pravila glede oblačenja. Morda pa bi počela kaj podobnega kot sošolka, ki je od doma odhajala dostojno oblečena, v šoli pa se je v stranišču preoblekla.

​Za premik v glavi in srcu sem potrebovala veliko globlji smisel in tega sva z možem našla v Teologiji telesa.Za premik v glavi in srcu sem potrebovala veliko globlji smisel in tega sva z možem našla v Teologiji telesa. Ko bi takrat vedela, kar veva zdaj … bi sprejemala drugačne odločitve

Vsekakor sama pravila niso slaba, vendar najstniki zahtevajo več.

Odzvala sem se povabilu Nataše Ličen za Dijaško oddajo, kjer sva govorili o oblačenju, o manipulaciji medijev, o vplivu očeta na hčerko … šli pa sva še malo globlje, spregovorili o dostojanstvu, ki nam ga Bog daje, o nagajivih hormonih, o tem, kaj je sram, in o tem, kdo je v resnici vreden mojega telesa. 

Vabljeni k poslušanju!

http://audio.ognjisce.si/oddaje/Dijaska_oddaja (oddaja 17. 7. 2014)

 

 

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja