Na Iskreni iskreno o spolni vzgoji

Thumbnail

Ena najpomembnejših vzgojnih dilem, ki se postavlja staršem, je spolna vzgoja otrok. Večina nas želi delati bolje od naših staršev, ampak kako? Na vprašanja poskuša odgovoriti nova delavnica na Iskreni.net.

Na dan žena, 8. marca 2018, se je v prostorih Zavoda iskreni.net zbralo 37 staršev na novi delavnici z naslovom Iskreno o štorkljah. Med njimi so bili tako starši predšolskih malčkov kot starejših otrok in najstnikov, cilj vseh pa je bil enak: Kako z otroki zdravo, odprto in spoštljivo govoriti o spolnosti?

Pomen celotne družinske vzgoje in zgleda staršev

Predavateljica Petra Lukan, med drugim tudi svetovalka za FertilityCare, je v prvem delu osvetlila pomen celotne družinske vzgoje ter povezanosti med otroki in starši za zdrav razvoj otroka.

Poudarila je, da je spolnost način, kako živimo svojo moškost oz. ženskost in kako gradimo odnose z drugimi, zato je najpomembnejši zgled, ki ga otrokom dasta oče in mama.

V drugem delu delavnice smo se osredotočili na spolni razvoj otrok v različnih starostnih obdobjih in na načine, kako pristopati k otrokom v različnih obdobjih. Pogovarjali smo se, kako odgovarjati na otroška vprašanja o spolnosti ter kakšno držo zavzeti, ko nas določeno vprašanje vznemiri ali celo šokira.

Na kratko smo se dotaknili tudi »zahtevnejših« tem, kakršne so samozadovoljevanje (od malčkov do najstnikov), problem pornografije in vpliva okolja, ki nas pogosto prisili, da z otrokom odpremo določeno vprašanje, še preden je nanj zares pripravljen.

Naslednja delavnica Iskreno o štorkljah bo potekala 12. aprila ob 17.30 v prostorih Zavoda iskreni.net v Ljubljani.

Več na: https://www.iskreni.net/programi/event/spolna-vzgoja/.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja