Na Iskreni iskreno o spolni vzgoji

Thumbnail

Ena najpomembnejših vzgojnih dilem, ki se postavlja staršem, je spolna vzgoja otrok. Večina nas želi delati bolje od naših staršev, ampak kako? Na vprašanja poskuša odgovoriti nova delavnica na Iskreni.net.

Na dan žena, 8. marca 2018, se je v prostorih Zavoda iskreni.net zbralo 37 staršev na novi delavnici z naslovom Iskreno o štorkljah. Med njimi so bili tako starši predšolskih malčkov kot starejših otrok in najstnikov, cilj vseh pa je bil enak: Kako z otroki zdravo, odprto in spoštljivo govoriti o spolnosti?

Pomen celotne družinske vzgoje in zgleda staršev

Predavateljica Petra Lukan, med drugim tudi svetovalka za FertilityCare, je v prvem delu osvetlila pomen celotne družinske vzgoje ter povezanosti med otroki in starši za zdrav razvoj otroka.

Poudarila je, da je spolnost način, kako živimo svojo moškost oz. ženskost in kako gradimo odnose z drugimi, zato je najpomembnejši zgled, ki ga otrokom dasta oče in mama.

V drugem delu delavnice smo se osredotočili na spolni razvoj otrok v različnih starostnih obdobjih in na načine, kako pristopati k otrokom v različnih obdobjih. Pogovarjali smo se, kako odgovarjati na otroška vprašanja o spolnosti ter kakšno držo zavzeti, ko nas določeno vprašanje vznemiri ali celo šokira.

Na kratko smo se dotaknili tudi »zahtevnejših« tem, kakršne so samozadovoljevanje (od malčkov do najstnikov), problem pornografije in vpliva okolja, ki nas pogosto prisili, da z otrokom odpremo določeno vprašanje, še preden je nanj zares pripravljen.

Naslednja delavnica Iskreno o štorkljah bo potekala 12. aprila ob 17.30 v prostorih Zavoda iskreni.net v Ljubljani.

Več na: https://www.iskreni.net/programi/event/spolna-vzgoja/.

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja