Na dolgi poti do najinega otročka

Thumbnail

Pot do zanositve in zelo zaželenega otroka ni vedno tako gladka, kot bi si želeli. Objavljamo izkušnjo slovenskega para, ki se je po dolgem čakanju vendarle razveselil čudeža življenja – tudi po zaslugi Fertility Care metode in NaPro zdravljenja. 

 

Že v času najine hoje sva se pogovarjala o velikosti družine, ki si jo želiva ustvariti po poroki. Z mislijo na to in željo po naravnem načrtovanju družine sva se udeležila tečaja NND. Takrat so bili moji cikli videti čisto šolski in svetovalka mi je omenila, da bova s takim ciklom zagotovo z lahkoto zanosila, ko bova želela.

Hrepenenje iz meseca v mesec

Kljub temu, da sva se z možem o tej bolečini pogovarjala, je bilo zame kot ženo to čakanje na otroka težje, saj po tem hrepeni celo telo.Po poroki pa sva si kmalu zaželela otročka. Znala sva si določiti plodne dni in nato sva čakala, kako se bo ciklus zaključil. Vendar je iz meseca v mesec menstruacija znova in znova prihajala. Ob tem pa razočaranje, žalost …  Kljub temu, da sva se z možem o tej bolečini pogovarjala, je bilo zame kot ženo to čakanje na otroka težje, saj po tem hrepeni celo telo.

Šla sem k svoji ginekologinji, kjer se je pokazalo, da moje hormonsko stanje ni v redu. Spomnim se njenih besed, ko je rekla, da se to lahko uredi brez težav. Dobila sva novo upanje. A rezultata ni bilo.

Sumi so se potrdili

Čez čas sva našla FertilityCare in se z zaupanjem prijavila. Seznanila sva se z metodo in jo začela uporabljati. Po treh mesecih smo moje cikle poslali NaPro zdravnici v Nemčijo, ki je spremljala in usmerjala moje zdravljenje. Zdravnica je takrat na podlagi mojih ciklov in pogovora rekla, da sumi na endometriozo, ter potrdila, da moji hormoni niso optimalni.

Vse te preiskave in posegi niso bili prijetni, bilo pa je svetlejše na poti do najinega otročka.Najprej smo pričeli z uravnavanjem hormonov, osebna ginekologinja pa me je napotila še na pregled prehodnosti jajcevodov. Ta je pokazal, da je en jajcevod povsem neprehoden, drugi pa le slabše prehoden. Kasneje je sledila še laparoskopija. Ta je potrdilia prisotnost endometrioze (ki mi je med drugim tudi zapirala jajcevoda), hkrati pa so odkrili tudi polip v maternici. Oboje so odstranili in znova preverili prehodnost jajcevodov. Zdaj sta bila k sreči prehodna.

Znova čakanje …

Vse te preiskave in posegi niso bili prijetni, bilo pa je svetlejše na poti do najinega otročka. Po teh stvareh pa znova čakanje in čakanje. Stvari se niso uredile, kar sem tudi sama iz dneva v dan opazovala. Zdelo se je, kot da se stvari zapletajo iz ene v drugo. In znova še večja žalost, skoraj obup. Ali nama bo sploh kdaj uspelo??!

Po laparoskopiji in histeroskopiji sem skozi celotne cikluse opazovala rdeče ali rjave izcedke, ki kar niso hoteli pojenjati. Jemala sem progesteron, a se stanje ni izboljšalo. Posumili smo na vnetje oz. blago okužbo, zato sem 3 tedne imela močno antibiotično terapijo, pa tudi ta ni odpravila odvečnih krvavitev.

Včasih sem si rekla “če ne bi imela vere, bi le še životarila.”

 

V veri, da otrok bo

 

Potrebovala sem čas, da sem lahko stvari prepustila v Božje roke in rekla: “Daj mi moči, da bi zmogla sprejeti, da otrok ne bova imela, ali pa naredi čudež.”Potrebovala sem čas, da sem lahko stvari prepustila v Božje roke in rekla: “Daj mi moči, da bi zmogla sprejeti, da otrok ne bova imela, ali pa naredi čudež.” Takrat mi je bilo ob prijateljih iz skupnosti Emanuel dano jasno in trdno spoznanje, da otrok bo. Temu sem močno verjela in s tem zaupanjem živela še nekaj mesecev. Še vedno pa sva sodelovala z NaPro zdravnico in osebno ginekologinjo, ki sta me skrbno spremljali in usmerjali.

Seveda pa tudi sama nisva stala križem rok. Molila sva, mož je jemal prehransko dopolnilo Koencim Q10, šla sva se razvajat v Terme Dobrna (ki slovijo po blagodejnih učinkih na zdravje reproduktivnih organov), tudi doma sva izvajala terapije z močvirnim blatom …

Krvavitve so se s časom omilile, spremljanje ovulacij in hormonov pa je pokazalo, da ciklusi še niso povsem optimalni. Pričeli smo s spodbujanjem ovulacije s Clomidom. V drugem ciklusu je bila menstruacija bolj šibka, kar mi je bilo nenavadno. To je bil 16. cikel, od kar sva začela uporabljati FertilityCare.

Toplo nedeljsko jutro …

In končno, zgodilo se je! Bilo je toplo nedeljsko jutro, ko sva naredila test in zagledala +. Je to res, se je to zdaj nama čisto zares zgodilo?? Moja skrbna ginekologinja me je še pred odhodom na dopust pogledala in našla pikico, ki je naznanjala najinega otročka, ki sedaj mirno spi na mojih prsih.

Srečna in hvaležna starša pa po tej izkušnji lahko rečeva, da je vsakemu dana taka preizkušnja, ki jo še zmore nositi ter da naši načrti niso Božji, zato se včasih stvari obrnejo, zavlečejo …

J in T

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja