Mizarstvo Kos: “Širimo ljubezen do lesa, saj živimo v poslanstvu dreves.”

Sodelavci Mizarstva Kos in Centra za zunanjo ureditev, kjer se prepletajo različna strokovna znanja.

Bralci portala boste družinsko podjetje Mizarstvo Kos spoznavali skozi rubriko lesenih zunanjih preobrazb. Gre za primere privatnih in javnih zunanjih ureditev, ki so plod uspešnega sodelovanja med naročniki, projektanti in mojstri izvedb.

Pred več kot tridesetimi leti ustanovljeno mikro podjetje je daleč od klasičnega mizarstva. Zaradi družine Kos in njenih sodelavcev prerašča meje družbeno odgovornega in razvojno naravnanega gospodarskega središča na Veliki Preski pri Polšniku. Začelo se je z lesenimi balkonskimi ograjami, nadaljevalo pa z ustanovitvijo izobraževalno povezovalne hiše, inženiringa Center za zunanjo ureditev, kjer v poslovni skupini povezujejo 27 poklicev za načrtovanje in izvedbo zunanje ureditve na ključ. V letu 2020 so kot ambasadorji lesa odprli 7-čutni muzej Lesarius, kjer lahko spoznavate dediščino lesarskih mojstrov: mizarja, tesarja, sodarja, kolarja, strugarja, pletarja in rezbarja.

Za zunanjo ureditev potrebujete načrt

Izkušnje, pridobljene skozi več tisoč unikatnih primerov in strank, so jih je pripeljale do spoznanja, da sta organizacija in učinkovitost pri posameznem projektu najcenejša na ekranu in papirju. Cilj je ustvariti izkoriščen in funkcionalen prostor, ujemajoč z aktivnostmi prebivalcev in stilom hiše. Proces načrtovanja vas privede do odgovornih in trajnostnih odločitev, finančnega okvirja, skladnosti z zakonodajo ter skupne komunikacije med naročniki, načrtovalci in izvajalci. Z jasnim načrtom lahko vsi razumejo, kaj je potrebno narediti, da izvedba poteka po planu.

V prihodnjih mesecih bo Mizarstvo Kos na našem portalu v besedi in sliki podrobneje predstavilo eno do dve preobrazbi zunanje okolice na mesec.

Prej – potem: funkcionalna lesena preobrazba dopolnjena s pomičnimi senčili ter opremo letne kuhinje in jedilnice.

Slovenci imamo kar 71 avtohtonih drevesnih vrst

Ko pogled usmerimo skozi lesena okna, ustvarjamo na masivni leseni mizi, jemo z lesene »dilce«, bosi hodimo po lesenih tleh ali celo živimo v leseni hiši, takrat energijo gozda spustimo v naš dom. Z uporabo različnih drevesnih vrst plemenitimo in ohranjamo naše bivalno okolje. 7-čutni muzej Lesarius, izbran med top 20 EU projektov leta 2024, je prvo poglavje razvojne vizije Lesena doba 2020–2050. Izkušnja Lesariusa je sedemčutno raziskovanje gozda, dreves in lesa, ki te z lastnim zvedavim duhom in sodobno tehnologijo popelje v rokodelsko lesarsko doživetje. Celotna zgodba temelji na ljudeh, ki so živeli na slovenskem ozemlju in bili tesno povezani z lesom. Iz osnovnih rokodelskih znanj obdelave lesa je nastala slovenska lesna industrija, ki se razvija še danes in ima velik potencial tudi v prihodnje. Les je od nekdaj bil del naše kulturne in naravne dediščine, saj živimo med gozdovi, med surovino narave.

Razstava slovenskih avtohtonih drevesnih vrst v 7-čutnem muzeju Lesarius.

Kako vam lahko pomagajo – prvi korak

V Mizarstvu Kos dajejo prednost potrebam in željam svojih strank, saj menijo, da le s celostnimi in premišljenimi rešitvami lahko izboljšajo kakovost bivanja. Vabijo vas, da se prijavite na 2-urno indivudualno svetovanje ter obiščete njihov razstavni salon in muzej na Veliki Preski. Spoznali boste izvedene projekte, se seznanili z raznolikostjo oblikovalskih možnosti in pridobili ideje za svojo leseno zunanjo preobrazbo doma ali poslovnega prostora.

Razstavni salon Centra za zunanjo ureditev ponuja vpogled v različne naravne materiale, ambiente in naveze do mojstrov izvedb.

KONTAKT: Mizarstvo Kos d.o.o., Velika Preska 1, 1272 Polšnik

051 615 020, 041 615 020, [email protected]

www.mizarstvo-kos.si I www.zunanjaureditev.com I www.lesarius.si

Članek je nastal v sodelovanju z Mizarstvom Kos.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja