Milijon otrok moli rožni venec

milijon-otrok-moli

Papež Frančišek je v svojem nagovoru preteklo nedeljo otroke povabil, da sodelujejo v prav posebni pobudi. Imenuje se »Milijon otrok moli rožni venec« in danes k molitvi rožnega venca za edinost in mir na svetu ter za konec zdravstvene in ekonomske krize, ki je posledica pandemije, vabi vse otroke, fante in dekleta iz vseh držav sveta. Pobudo organizira ustanova »Pomoč Cerkvi, ki trpi«.

Za spremembo sveta

Takšna molitev se je začela leta 2005 v venezuelski prestolnici Caracas, kjer se je v molitvi k Mariji pred kapelo zbralo nekaj otrok. Želeli so upoštevati nasvet sv. Pija iz Pietrelcine, ki je nekoč dejal, da “ko bo milijon otrok molilo rožni venec, se bo svet spremenil.”

Otroci se lahko pridružijo v nedeljo, 18. oktobra, iz svojih domov ali župnij in v ponedeljek, 19. oktobra, tudi v vrtcih in šolah. Povabilo velja vsem otrokom, ne glede na mladost in prav nič ni narobe, tudi če obakrat molijo od doma. Seveda pa se molitvi lahko pridružijo cele družine, tudi odrasli otroci, starši in stari starši.  

V molitvi združeni po vsem svetu

Ko bo milijon otrok molilo rožni venec, se bo svet spremenil.Od leta 2008 pobudo ustanova »Pomoč Cerkvi, ki trpi,« spodbuja po vsem svetu, letos pa je še posebej namenjena molitvi za konec pandemije, ki je prizadela ves svet. Na tisoče otrok se je že prijavilo na uradno spletno stran rožnega venca millionkidspraying.org. Kot kaže zemljevid, so udeleženci razpršeni po vseh celinah.

Na uradni spletni strani so v 23 jezikih na voljo tudi navodila za molitev rožnega venca, risbe in drugi materiali, vsak otrok, družina ali razred pa lahko pripravi svoje lastne.

»Največja pomoč prihaja od Boga«

Na otroke se je v pismu obrnil tudi kardinal Mauro Piacenza, predsednik ustanove »Pomoč Cerkvi, ki trpi«, ki je zapisal, da je pomembno delati skupaj in si medsebojno pomagati, pri tem pa ne smemo pozabiti da »največja pomoč prihaja od Boga«.

Pridružimo se molitvi v čim večjem številu tudi v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja