Mati Terezija: 10 najlepših misli o ljubezni

Vir: Flickr.com

Mati Terezija naj bi bila za svetnico razglašena še v svetem letu usmiljenja. Pred tremi dnevi je papež Frančišek potrdil odlok o priznanju drugega čudeža na njeno priprošnjo.

Po poročanju italijanskega časopisa Avvenire naj bi šlo za nepojasnjeno ozdravitev nekega Brazilca, ki je imel več možganskih tumorjev.

Konec leta 2008 se je njegovo stanje zelo poslabšalo. Padel je v komo in zdravniki so se namenili, da ga operirajo. Na prošnjo njegove mlade žene (nista bila še dolgo poročena) je mnogo ljudi začelo moliti k Materi Tereziji, da bi pri Bogu posredovala za njegovo ozdravljenje.

V bolnišnični kapeli so žena, prijatelji in nek duhovnik molili tudi na dan operacije, 9. decembra. Pred operacijo je prišlo do tehničnih zapletov in začetek operacije so morali preložiti za pol ure. Ko pa so zdravniki prišli po pacienta, da bi ga odpeljali v operacijsko sobo, je ta samostojno sedel in spraševal, kaj dela tukaj. Po podrobnem pregledu so ugotovili, da ni več sledu o bolezni.

*****     *****     *****

Ob napovedi, da bo Mati Terezija razglašena za svetnico (za blaženo jo je leta 2003 razglasil papež Janez Pavel II.), smo izbrali nekaj njenih najlepših misli o ljubezni.

 

1.

“Kaj lahko narediš za mir na svetu? Pojdi domov in ljubi svojo družino.”

2.

“Ne moremo vsi delati velikih stvari. Lahko pa delamo majhne stvari z veliko ljubeznijo.”

3.

Največja revščina je osamljenost, in občutek, da te nihče ne ljubi.”

4.

“Če sodiš ljudi, nimaš časa, da bi jih ljubil.”

5.

“Vsakič, ko se komu nasmehneš, je to dejanje ljubezni, prelepa stvar, dar drugi osebi.”

6.

“Veliko teže je potešiti lakoto po ljubezni kot lakoto po kruhu.”

7.

“Če želi ljubezen biti pristna, niso potrebna izredna dejanja. Moramo pa ljubiti, ne da se pri tem utrudimo. Bodi zvest v malih stvareh, kajti v tem je tvoja moč.”

8.

“Ne vem, kakšna natančno bodo nebesa. Vem pa, da nas Bog, ko bomo umrli in prišli predenj, da nas bo sodil, ne bo vprašal: »Koliko dobrih del si naredil v življenju?«, ampak raje: »Koliko ljubezni si vložil v to, kar si delal?«”

9.

Preprosta pot:

“Tišina je molitev.
Molitev je vera.
Vera je ljubezen.
Ljubezen je služenje.
Sad služenja je mir.”

10.

“Sem majhen svinčnik v rokah Boga, ki piše ljubezensko pismo svetu.”

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja