Mama brez rok, a z velikim srcem

Vir: Instagram/Devojka_sa_krilima

Pred dnevi je na družbenih omrežjih zaokrožil video mamice, kako hrani svojo dojenčico – in navdušil milijone ljudi po svetu. Le kaj bi bilo pri tem tako posebnega? Najbrž nič, če ta mamica ne bi bila brez rok.

Gre za 28-letno Dejano Bačko iz Novega Sada, Srbije, ki je pred štirimi meseci povila hčerkico Laro in sedaj na spletu deli utrinke iz svojega življenja. Dejana se je rodila brez rok, toda skupaj s svojim možem Markom Nežićem živi čisto običajno življenje. Seveda pa so razlike. Kar se mnogim staršem zdi samoumevno, mora Dejana improvizirati in iskati nove načine opravljanja preprostih starševskih nalog, kot sta hranjenje in oblačenje. Čeprav je včasih težko in ji kakšno opravilo vzame več časa, pa pove, da se za svojo hčerko uči “vsega, kar se mora naučiti”.

V njenih videoposnetkih jo lahko vidimo, kako s svojimi nogami Laro dvigne iz posteljice, jo položi v voziček, jo žgečka, previja itd. Mnogi so jo oklicali za “supermamo” in “herojko”, toda Dejana skromno vztraja, da “ne počne nič posebnega” in da je to le njihovo “normalno” življenje.

Kot je povedala za Daily Express US, ji na začetku ni bilo lahko, ker hčerke ni mogla dvigniti sama, sedaj pa, ko je že stara štiri mesece, to ni več težava. “Njen vrat je zdaj močnejši, poleg tega pa hčerka tako hitro raste”, je še povedala mlada mamica.

Preden je postala mamica, je bila Srbkinja Dejana na TikToku znana po svojih slikah, ki jih ustvarja s svojimi nogami. Poleg slikanja pa je njena ljubezen tudi taekwondo. Na evropskem prvenstvu v Varšavi je osvojila drugo mesto. Za Telegraph je pred leti povedala, da “hendikepiran ni tisti brez rok ali nog, ampak tisti, ki noče uporabljati možganov” in da “vsak, lahko najde nekaj, kar bo v življenju počel in kar ga bo izpolnjevalo”. Še najbolj pa je spodbuden Dejanin moto: “Nimam rok, imam pa krila”.

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Komentarji

  1. Prelepo in ganljivo! Kaksen pogum in navdih za vse nas!????????????????????????????????????????????????????????????

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja