Darja Barborič Vesel: Da zmoreš narediti nekaj, česar se ti ne ljubi, je ‘hudo’ uporabna veščina za življenje (video, 2. del)

Ogledali ste si lahko le izsek oddaje. Izobraževalna vsebina je na voljo zgolj našim naročnikom.

“Otrok se ne more vzgajati sam. Mnoge veščine se lahko priučijo samo ob vzgoji starša, ki ti stoji ob strani in ki ti pomaga, da se tega naučiš,” uvodoma pove Darja Barborič Vesel, magistra socialne pedagogike in sodelavka Familylab Slovenija.

Zato se v oddaji usmeri na dva večja vzgojna izziva. Na: predšolsko in šolsko obdobje, ko se otroci učijo presegati sebe in svoje želje in na vrhunsko veščino samoumirjanja, ki jo otroci pridobijo, ko jim starši z digitalnimi napravami ne zapolnijo vsake minute v restavraciji in v podobnih okoliščinah.

Barbarič Veselova pa omeni še tretji izziv in sicer: preusmerjanje pozornosti. Kaj je narobe s tem?

Vabljeni k ogledu kratkega napovednika in k sklenitvi naročnine, s katero si lahko ogledate celotno oddajo!

Prihodnjič: Darja Barborič Vesel o tem, ko najstnik prestopi meje.

Oglejte si še druge videe z Darjo Barborič Vesel: “Vsakič, ko vidim pred seboj najstnico, vidim človeka, ki nastaja” in “Otroka ne moremo začeti vzgajati pri 15-ih“. Vabljeni k ogledu še več videov iz naše bogate zbirke pogovorov s strokovnjaki.

Postanite naročnik portala Iskreni. S sklenitvijo naročnine dostopate do izobraževalnih video vsebin s področja vzgoje, partnerskih in medgeneracijskih odnosov ter drugih ekskluzivnih vsebin. Podprite naše delo in omogočite ustvarjanje še več kvalitetnih oddaj z odličnimi gosti.